patka

Goradanu zanika kako pripremiti patku

1
Slika korisnika Sandra's

Patku dobro posoliti izvana i iznutra vegetom ,soli malo bibera dobro bi bilo da jedan dan odstoji ali i ne mora.Patku možemo napuniti hajdinskom kašom koju smo prethodno iskuhali i začinili po ukusu otvore zatvorimo čaćkalicama.Patku obložimo sa 2 do 3 kriške slanine koje smo pričvrstili čačkalicama stavimo u zagrijanu pečnicu do 200 stupnjeva i ispečemo.Na taj način možemo ispeči patku bez kaše znači za prilog možemo uzeto ono što nam naj više odgovara.DOBAR TEK!

2
Slika korisnika raull's

Punjena patka
Sastojci za punjenje :
5-6 čikara riži ( od crne kave)
7 dkg slanine
1 kapula
5 špica luka
1/2 maca petrusimula
2 dcl suncokretova ulja(ulje je i za pečenje )
sol, papar,vegeta

Priprema :
U veču tavu lagano isfrigati isičenu
slaninu.Nakon toga dodati još malo ulja ako slanina nije pustila dovoljno masnoče i ubaciti izrizanu kapulu da se šufiga.Riži skuvati na pola i ubaciti u tavu sa kapulom i slaninom. Dodati sitno izrizani luk i petrusimul, posoliti, popapriti i dodati kučarin vegete.Sve skupa se malo okrene na vatri i nakon toga se puni patka.
Škrovada se naulji a može se i dodati dobra žlica masti.
Patka se peče oko 2 sata jer je količina sastojaka predviđena za patku od 2 kg.U početku peči na 200 stupnjeva a poslije smanjiti na180 stupnjeva.Možete je zalivati sa masnočom iz škrovade 2 do 3 puta.
UZ patku se mogu peči i kumpiri koji se dodaju nakon sata pečenja.
Servirati uz zelenu salatu.

3
Slika korisnika nena's

Patka na marokanski način

PRIPREMITE:
lijepu patku,
4 naranče,
1/4 kg riže,
veliku glavicu luka,
2 dcl maslinova ulja,
sol, papar,
lovor,
majčinu dušicu,
10 dkg grožđica.

Očistite patku, osolite je, popaprite i stavite pržiti na ulje u koje ste stavili malu grančicu majčine dušice. Kad dobije boju, zalijte sokom od 2 naranče, pokrijte je i stavite poklopljenu peći. U međuvremenu ispržite luk na ulju, i dodajte rižu i vode dvostruko više od zapremine riže. Osolite, popaprite, dodajte lovorov list i majčinu dušicu. Pirjajte na laganoj vatri dok riža upije svu vodu. Dodajte sitno narezanu narančinu koru, zagasite vatru i ostavite poklopljenu rižu da stoji, Preostale naranče raspolovite i na njih stavite namočene grožđice. Poslužite patku na riži koju ukrasite narančama.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.