Orzo i fažol

4 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Orzo i fažol

nataša reić traži recept za orzo i fažol

Natalija Bulic
Slika korisnika Natalija Bulic's

Orzo i fažol namoćiti preko noći u odvojene posude.Fažol prokuhati iprvu vodu baciti.Zatim u fažol dodati nasjeckan crveni luk,bijeli luk i peršin nasjeckat skupa uz dodatak žlice masti.DODAT orzo iscijeđen i opran, sol papar, crvenu papriku slatku.Zalit s vodom, dodat suho meso ,puspit da prokuha ,te smanjit temperaturu i kuhat na lagano oko 2 sata ovisno o vrsti fažola možda i manje.Po želji pred kraj možete dodati šaku dvije tjestenine penete.Probat ukus doradit i jesti. Nije potrebno pravit zapršku jer je nezdrava-

Orzo i fažol
Sastojci:
30 dkg fažola,15 dkg orza,1 velika kapula,1 karota, 1/2 maca petrusimula,5 špica luka,10 dkg domaće slanine za pešt,1 žlica konšerve,sol,papar.
Kako je ovo zimska spiza triba dodat 1 žnjut od pršuta za bolji ukus,
Priprema:
Fažol prethodno namočit.Prokuvati namočeni fažol i proliti vodu. Ponovo stavit čistu vodu u fažol ,1 veliku kapulu usitnit,1 karotu izgratat i napravit dobar pešt od malo domaće pancete, luka i petrusimula.Nakon toga ubaciti orzo.Žnjut od pršuta prethodno potopit pa prokuvat i ubaciti u fažol.Popapriti i stavit žlicu konšerve.Sve to kuvat 1,5 do 2 ure.U međuvremenu provat slanost pa po potrebi ubaciti sol jer žnjut od pršuta je dosta slan.

Glavni u kuhinji
Slika korisnika Natalija Bulic's

za koliko osoba su sastojci??Za dvoje jel previse?

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija