kozice

10 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
kozice

posjetitelj traži recept za kozice

Ima više načina spremanja kozica. Ovisi dali su u ljušturi ili samo očišćeni repi.
Meni najdraže je pofrigati ih na ulju ako su u ljušturi.Malo ih se pobrašni pa stavu u vrelo ulje, Vrlo ih se kratko prži na jednu i drugu stranu.Nakon toga posole i jedu uz salatu, prženi kumpir.
Drugi način pripreme je ako su kozice u ljušturi i ako su velike mogu se ispeči na gradele.Posole se popapre i naulje (mišanim ili običnim suncokretovim uljem) pa stave na tople gradele i vrlo kratko se peku i brzo se okrenuna drugu stranu.Gradele moraju biti sitnog otvora.Kada se dignu zaliju se maslinovim ulje.Jedu se tople uz salatu i razno pećeno povrče ,zavisi od sezone.
Evo za sada samo ova 2 jednostavna načina pripreme kozica.

sandra
Slika korisnika Tanja's

Ja očišćene kozice spremam sa zelenom paštom.Na ulje stavin sitno nasjeckanu kapulu da se dinsta,pred kraj kad se zastakli dodan malo nasjeckanog češnjaka i još minuticu prodinstan.Na to stavin kozice i malo ih "okrenen" na kapuli.Tada dodan salsu,malo prokuhan,pa dodan vrhnja za kuhanje.Kuhat 5-10 minuta.U to stavit skuhanu zelenu paštu,dodat još vrhnja da ne bude suho i još minutu prokuhat.Na kraju se u to može dodat i malo maslinova ulja radi mirisa.

aaaa
Slika korisnika Tanja's

stavin->stavim
dodan->dodam itd.
MOLIM TE, HRVATSKI KNJIŽEVNI JEZIK

Poštovanja aaaa!
Bilo bi dobro da naučite i neke izraze ili riječi na dalmatinskom dijalektu.Mislim da ova stranica i potiče takav način pisanja izvornih recepata na dijalektima određenih područja.

Bonkulo
Slika korisnika Tanja's

- kozice "pod limun":

Očistiti repove kozica i staviti u staklenu ili porculansku zdjelu. Preliti sokom od limuna ili (još bolje!) divlje naranče te držati sat-dva ili dok ne pobijeli. Odvaditi u drugu zdjelu ili pladanj, posoliti, posuti svježe mljevenim paprom, zaliti maslinovim uljem, po želji dodati malo origana ili koji istić majčine dušice.
Efektno ih je posložiti na podlogu od rezane rikule sa ukrasom kolutova tvrdo kuhanog jaja i polovicama mini rajčica.

Ovaj recept mi se sviđa . Ovo je kombinacija karpača od kozica i ostalih dodataka.

Bonkulo
Slika korisnika Tanja's

Drago mi je, Tanja, da ti se sviđa!
Može jedan što sam ga spremao jučer?
Bulgur sa kozicama i dagnjama (očišćenim) i kremom od artičoka, ako te zanima.
(Za spremanje u Bočiću, lipoj vali).

MarijaVaše ime, nadimak..
Slika korisnika Tanja's

Kozice sa vrhnjem????? Prestrašno!

Jadran Morski čovik
Slika korisnika Tanja's

Pročita san svašta oko parićanja kozic i moran ovod notat par besid. Kozice su najlipje ka i škampi sirove,a za one nesriknjake koji ne jidu sirovo moredu se u par minuti sparičat tako da ji se pofriga na lipemu maslinovu uju. Kako? LIpo bome u širu tavu se ulije lipo naše dalmatinsko maslinovo uje i pusti da se ugrije pa se pozatin ubacu kozice i lipo tučena juta paprika joli čili. Kad se malo pofrigaju oko par minuti ulije se lipo bilo vino oko deci i pusti da ispari tako da u tavu ostane lipi šug za pomočit sa friškin crnin kruvon. a sad da se vratin na sirove jerbo su meni tako najlipje. Jemadu jedan lipi sltkast okus koji te raspameti Doli na ušču najlipje rike na svitu Neretve malešni kozic jema čudo i one se iz kajića love špurtilo i to za lovit ribu jerbo su za sve ribe najslaja ješka.Kako ji se ulovi puno ono ča ostane od ribolova lipo se na gornji način pofriga a ja ji volin i sirove. Ako ste kupili na peškariju veče kozice onda morate dobro pazit jesu li friške joli ne. Kako? LIpo bome na kozican ne smi bit iza glave zacrnjeni dil jerbo su onda stare. Isto tako ako jin okinete siroviman glavu a za glavon se ne izvuče ka mala žilica jopet su stare . Meso jin mora bit tvrdo i da se prsti lipe kad jin skidate lupinu. Očisti se desetak kozic veći i po njiman se poškropi malo friškega limuna i koija kap čilija tekučega i lipo se ji sirovo. Eto toliko od morskega čovika i u slast van bilo

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija