grdobina

6 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika mario's
Offline
Pridružen/a: 06/08/2009
grdobina

Roberta zanima kako pripremiti grdobinu

Laura
Slika korisnika Laura's

Za spremiti grdobini u pećnici potrebno je po kvarat mrkve, tikvice, pomidora, peršin, šelin, korjen celera, krumpir, patliđani, brokulica po želji povrča.
bijelo vio, sol , papar i cca 2-2,5 kg grdobine. Na platu za pećenje porazbacati izrezano povrče na kolutove, začiniti i preko pstaviti grdobinu, podliti vinom i prvih 30 min pokriti foliom, zatim maknuti foniju podliti i peći dok ne bude gotova. Tako spremljena servira se uz bijelo vino i salatu od rige.

Laura
Slika korisnika Laura's

Za spremiti grdobini u pećnici potrebno je po kvarat mrkve, tikvice, pomidora, peršin, šelin, korijen celera, krumpir, patliđani, brokulica po želji povrča.
bijelo vio, sol , papar i cca 2-2,5 kg grdobine. Na platu za pećenje porazbacati izrezano povrče na kolutove, začiniti i preko postaviti grdobinu, podliti vinom i prvih 30 min pokriti foliom, zatim maknuti foliju podliti i peći dok ne bude gotova. Tako spremljena servira se uz bijelo vino i salatu od rige.

Vanja
Slika korisnika Laura's

Očistiti grdobinu (cca 1kg- za 3 osobe ),rep izezat na filete ,a glavu također izrezat u par komada.U jednoj posudi pomiješat usitnjeni perši i češnjak,kapulu na krupno,pelate ili pomidore,sol ,papar i 1,5 dcl domaćeg maslinovog ulja.U veću zdjelu poredati na ploške izrezan krumpir te na njega dodat dio pripremljenog šuga.Dodat izrezanu ribu i na nju ostatak šuga i veliku žlicu vode.Kad smjesa uzavre dodat 1,5 dcl kvalitetnog bijelog vina i na lagano kuhati cca. 40 minuta ( bez poklopca) dok riba ne bude gotova.Jelo se servira uz palentu.Vrlo je ukusno i zdravo.Pozdrav svima koji vole i cijene dalmatinsku spizu.

Vanja
Slika korisnika Laura's

Zaboravila sam navesti da se šug ( pripremljeni saft ) stavlja i na dno posude prije krumpira. Sorry Vanja

jasmina
Slika korisnika Laura's

Grdobinu izrezati na komade i začiniti solju, u veču posudu staviti grdobinu, oguljene cijele krumpire, nekoliko zrna papra, lovor list, češnjak,peršin, 2 dcl bijelog vina, malo vode,maslinovog ulja, posoliti i kuhati dok krumpir bude gotov.
Umak prelijevati preko krumpira.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija