Japanski vjetar

6 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika mario's
Offline
Pridružen/a: 06/08/2009
Japanski vjetar

petra, sadika i Gorana traže recept za kolač "Japanski vjetar"

Sandra Varga
Slika korisnika Sandra Varga's

10 bjelanka
40 dkg šečera
sok od 1 limuna
složiti snjeg od bjelanaka dodati šečer i na kraju sok od limuna peći dva mlinca.
(kao kod ledenog vjetra)

krema
10 žutanjka
8 žlica šečera tući na pari dodaj
20 dkg mljevenih lješnjaka
4 rebre rastopljene čokolade
kad se ohladi dodaj 20 dkg margarina
pola litre vrhnja za šlag

slagati tjesto smeđa krema
tučeno vrhnje ponoviti sve još jedanput

SANDRA
Slika korisnika Sandra Varga's

10 bjelanka
40 dkg šećera
sok od 1 limuna

složiti snjeg od bjelanaka dodati šećer i na kraju sok od limuna peći dva mlinca. (kao kod ledenog vjetra) kremu od 10 žutanjka i 8 žlica šećera tući na pari, dodaj 20 dkg mljevenih lješnjaka, 4 rebre rastopljene čokolade, kad se ohladi dodaj 20 dkg margarina. pola litre vrhnja za šlag. slagati tjesto smeđa krema tučeno vrhnje ponoviti sve još jedanput.

Bonkulo
Slika korisnika Sandra Varga's

varijacija pusle?

Slika korisnika kiwity's
Offline
Pridružen/a: 13/03/2011

super kolač

Slika korisnika bakica1940's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

da, odličan je. Ja radim malo drugačije: KORA:9 bjelanjaka,30 dag šećera 1 žlica jabučnog octa 2 žlice oštrog brašna.Istuci čvrsti snijeg te dodaj sve ostalo(polako) Peci u onom limu kaj dobiješ sa štednjakom na pobrašnjenoj foliji.Peci točno 1 sat na 150 c.Kad se ohladi pažljivo odvoji i prereži u 3 djela.Stavi prvu koru te je premaži kremom pa stavi voće(banane) i trećinu šlaga. Stavi drugu koru pa kremu pa jagode pa šlag. Stavi treću koru pa kremu pa kiwi pa šlag.Sve to lijepo premaži šlagom i dobro ohladi prije konzumacije.(500 ml.šlaga) KREMA:9 ŽUTANJAKA 4 ŽLICE ŠEĆERA 4 ŽLICE OŠTROG BRAŠNA 2,5 DCL MLIJEKA 3 VANIL ŠEĆERA na kraju 1 MARGARIN< Žumanjke tuci sa šećerom, dodaj brašno vanil šećer i izlij u kipuće mlijeko.Na laganoj vatri kuhaj dok se ne zgusne .Kad se ohladi dodaj 1 margarin.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija