Jabučni ocat

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Jabučni ocat

ami kolić traži recept za izradu jabučnog octa

Slika korisnika klaramara's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

Jabučni ocat je jedna od najzdravijih stvari koje sama radim.
Ako vam jabuke imaju iše šećera, ocat je kiseliji.
Radi se tako da se prvo jabuke izgnječe, uzme se sok i pusti da kipi kao vinski mošt. Kako bi se alkohol pretvorio u octenu kiselinu treba pristup zraka.
Onda se pusti sa se slegne, može se umiješati "bistrina" to se kupi u poljoprivrednoj apoteci (sitno mljevena zemlja koja pokupi organske ostatke koji mute tekućinu) i kada se slegne pretoči se, ali pažljivo da mulj sa dna ostane u staroj posudi.

Još lakši način je sa sokovnikom ako ga imate.
Jabuke se dobro operu, izvade se koštice zbog sokovnika da ih ne potrga i nareže se na male komade da mogu u otvor sokovnika.
Sok koji ste dobili stavite u flaše i pustite. Nakon nekoliko dana odvojit će se bistri dio od onoga koji nije. Taj bistri sok možete piti, a ono ružno što ostane bacite. Kada sok počinje imati "tek mošta" onda znači da je krenulo prema octu.
Koliko vremena treba za jabučni ocat teško je reći jer ovisi o jabukama, toplini prostora u kojem se nalazi i sl., a može potrajati i nekoliko mjeseci.

Slika korisnika mamica's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

Ovo s jabukama sam probala, odlično i kao sok i kao ocat! hvala

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija