Pripremila bih uz domaće i nekoliko egzitičnih kolača, pa ako netko ima dobar prijedlog - pišite. Prednost imaju kolači koji će se uklopiti u novogodišnje recepte (da drže par dana)
Egzotični kolači
Evo jedan prijedlog, iako recept nije iz egzotične zemlje već iz Norveške, okus i miris su potpuno egzotični u duhu Božića:
TIJESTO:
20 dag maslaca, 20 dag šećera, 30 dag brašna, 1 žličica praška za pecivo, 3 vrhom pune žličice cimeta (koliko zagrabite!), 2 žlice Golden syrup-a (budući da ga nisam našla koristila sam javorov sirup, ponekad i med, svejedno jer je i jedno i drugo dobra zamjena-pročitala sam na netu!).
- rukom dobro izmješati maslac sa šećerom i dodati ostale sastojeke. Od tijesta praviti "kobasice" (ne predebele) dužine protvana od pećnice i složiti ih malo odvojene jedne od drugih jer se pri pečenju spljošte tako da kasnije izgledaju kao keksi.
POSIP:
1 dl nasjeskanih badema ili lješnjaka - može i miješano to dvoje, pola žličice cimeta, 1 vanilin šećer - sve zajedno izmješati.
- "kobasice" prstima malo potisnuti i sve posipati mješavinom. Peci u prije dobro ugrijanoj pečnici na 180°C 13-15 min. i tople narezati jer se ohlađeni stvrdnu. Kad se izvade tijesto je skroz mekano pa da nemislite da nije pečeno!
Dobar tek!
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
SUPER - HVALA NAATA
----<--{@ ----<--{@