džem od smokava

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika mario's
Offline
Pridružen/a: 06/08/2009
džem od smokava

Vesna i Candy traže recept za džem od smokava

Količina : 3 kg zrilih smokava,90 dkg cukra, 2 vanilin šećera,3 žlice korice od limuna i naranče i 2 žlice ruma.
Priprema : Smokvi odstraniti peteljku i dio kore., koliko uspijete. Nije važno očistiti cijelu koru jer ona daje odličan ukus.
U veliku teču od rosfaja ubaciti očišćene i izrizane smokve na komadiće. Smokva se može i samliti.Ubaciti cukar ,vaniliju , korice od naranče i limuna i rum. Kuvati na laganoj vatr i uz stalno mišanje da ne zagori.Kuva se otprilike 2 do 2,5 sata, dok se ne zgusne .
Priprema staklenki :
Staklenke se stave prokuvati kao i limeni zatvarači.
Kad je mermelada skuvana tako da bude zgusnuta i ujedno toliko tečna ulijemoje u staklenke.
Sterilizacija:
Nakon što smo prokuvali staklenke, toplu marmeladu ulijemo u njih i ponovo stavljamo u toplu peč da samo malo provre u staklenkama marmelada.
Nakon toga staklenke vadimo iz peči i pokrijemo čistom kuhinjskom krpom dok se ohlade.Sutradan ih zatvaramo poklopcima ili plastičnom folijom.
Nije potrbno dodavati nikakav konzervans. Marmelada je dosta trajna.

ogi
Slika korisnika raull's

Oguliti kožicu i na 1 kg smokava dodati 200 - 300 g šećera. Kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje i nadzor. Dodati 1 dl crnog vina na 1 kg smokava. Kada smjesa ispari odnosno džem postane gust staviti na stranu da se ohladi pa napuniti sterilizirane (čiste) staklenke. Na vrh dodati maaalo ruma i zatvoriti. Svi naši poznati tuku se za ovaj džem.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija