domaća tjestenina

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika bakica1940's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010
domaća tjestenina

Zanima me recept za domaću tjesteninu - može tijesto za lazanje, tijesto za krpice, makarone, bilo što.

Hvala!

Slika korisnika Asja's
Offline
Pridružen/a: 08/12/2010

Recept za krpice je jednostavan. ZA domaće krpice treba vam malo brašna, jedno ili 2 jaja, malo soli i malo tople vode. Zamijesite tijesto, ne pretvrdo i možete ga ostaviti da malo odstoji. Zatim ga razvaljajte valjkom do debljine cca 5 mm, ovisi kako debelu tjesteninu volite. Režite je na trakice širine oko 1.5 cm. Potom te trakice režite tako da dobijete trakice dužine do 3 cm. Rukama ih malo rastresite po stolu da ne budu sljepljene jedna s drugom  i stavite ih kuhati u veću količinu kipuće slane vode. Kuhajte 10-15 minuta. Količina krpica od jednog jaja dovoljna je za dvoje.

Slika korisnika Rebeka's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011

Evo i od mene jedan zgodan recept:
Domaća tjestenina

800 g brašna
400 g oštrog brašna ili fine pšenične krupice
8 jaja
4 žumanjka
4 žlice maslinovog ulja
sol

Izmješajte i posolite obje vrste brašna. Mijesite dodavajući jaja i žumanjke, te ulje.
Tijesto bi trebalo biti elastično i ne premekano.

Ostavite ga počivati oko sat vremena.
Režite manje komade i provlačite kroz stroj za tjesteninu dok ne postane svilenkasto.

Oblikujte željenu tjesteninu: listove za lasagne, rezance, mašnice, što god vam je potrebno..
Ako nemate stroj za tjesteninu, imat ćete više posla, ali rezultat će biti jednako ukusan.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija