Đuveđ s mesom

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Vaše ime, nadimak..
Slika korisnika Vaše ime, nadimak..'s
Đuveđ s mesom

Slađana traži recept za đuveđ (razno povrće, riža i meso)

Slika korisnika Rebeka's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011

Sastojci:
luk, mrkvica, svjeza paprika (bilo koja, ja koristim i zelenu i zutu i crvenu zbog sarenila), svjezi paradajz, svinjetina ili teletina, riza obicna; moze i drugo povrce, meni odgovara poriluk i malo graska, ali moze i bez toga. Kolicina povrca po oku i zelji.

Na dinstani luk stavim mljevene crvene paprike i mrkvicu narezanu na tanke ploskice i podlijem vodom ili temeljcem ako mi je kod ruke. Nakon 10-ak min dodam meso narezano na male kockice (po zelji). Uvijek podlijevati da je barem pola kolicine u tekucini. Kad meso vise nije izvana crveno dodam i papriku narezanu na tanke rezance i dalje dinstam sve zajedno jer mi je paprika bolja kad je dovoljno dinstana na taj nacin, tj. mekana. Zadnjih 5 min dodam rajčicu narezanu na ploske. Kad je i rajcica mekana, dinstana umijesam kuhanu rizu, ostavim jos par minuta da se sve spoji i zacinim sa soli i paprom.
Posluzeno se moze posipati sa mljevenim parmezanom.

Bitno je da se pripazi o vrsti mesa i na to kak obicno radite meso. Moze se praviti na brzinu na jacoj vatri ili jako polako na slaboj vatri, samo je bitno da ne postane zilavo.
Ja ga radim na brzinu i treba mi oko 30 min za ovo jelo kad je prije sve vec narezano i spremno.
p.s. meni okus odgovara samo kad je rađeno s mrkvicom, bez nje nije tak fino...
osnova je luk, paprika i paradajzi
netko stavi i tikvica i patliđane, poriluk,...

I uživajte u zdravom obroku!

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija