PUSLA TORTA

Autor: snežana   (palac x 33803) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
  15 belanaca /3x5/ 600 g šećera u prahu 9 kapi limunovog soka ili sirćeta Za fil: 4 kesice pudinga od vanile 100 g šećera 2 kesice vanilin šećera 1 l mleka 250 g margarina 10 čokoladnih bananica 300 g napolitanki as eurokremom 150 g mlevenih lešnika 1 dl mleka 200 g crne čokolade za kuvanje 2 bele čokoladice sa kikirikijem 6 komada plazma keksa Za kore umutiti 5 belanaca sa 200 g šećera u prahu i 3 kapi limunovog soka. Smesu preručite u kalup obložen papirom za pečenje. Koru peći 5 minuta u rerni zagrejanoj na 200"C, a zatim temperaturu smanjiti na 90"C i sušiti koru oko 90 minuta. Koru izvaditi iz rerne i odmah je odvojiti od papira. Od pripremljenog materijala ispeći još 2 kore. Za fil prah za puding pomešati sa šećerom i vanilin šećerom, pa ga skuvati u litru mleka. U vreo puding umešati margarin, pa mikserom mutiti da se sve dobro sjedini. Krem od pudinga podeliti na 3 dela. Sada čokoladne bananice iseckati na listiće, čokoladu otopiti, bele čokoladice sa kikirikijem takodje iseckati na listiće, plazma keks izmrviti na krupne komade. Napolitanke usitniti u secku, dodati im lešnike i mleko, pa sve dobro umutiti u krem. Finalni postupak: Na okruglu tacnu staviti 1 koru, namazati je trećinom fila od pudinga, preko njega razliti fil od napolitanki. Staviti drugu koru, namazati je filom od pudinga, a preko njega poredjati čokoladne bananice (malo ih pritisnuti da upadnu u krem). Staviti i treću koru, namazati je filom od pudinga, preko njega naneti rastopljenu čokoladu u tankim krugovima (kašičicom). Tortu ukrasiti iseckanim belim čokoladicama sa kikirikijem, mrvljenom polazmom, pa je još jednom zaliti čokoladom (na isti način kao I prethodni put).   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Ovo je torta koju moji naj više vole i možda izgleda komplikovana za pravljenje ali nije pokušajte i videćete, isplati se truda.Detalje oko pravljenja torte nisam slikala jer sam zaboravila ali nadam se da sam dobro opisala postupak pravljenja torte.
Recepti - 6 - slika

Za koru:

 

  • 15 belanaca /3x5/
  • 600 g šećera u prahu
  • 9 kapi limunovog soka ili sirćeta

Za fil:

  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 100 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 l mleka
  • 250 g margarina
  • 10 čokoladnih bananica
  • 300 g napolitanki as eurokremom
  • 150 g mlevenih lešnika
  • 1 dl mleka
  • 200 g crne čokolade za kuvanje
  • 2 bele čokoladice sa kikirikijem
  • 6 komada plazma keksa

Za kore

umutiti 5 belanaca sa 200 g šećera u prahu i 3 kapi limunovog soka. Smesu preručite u kalup obložen papirom za pečenje. Koru peći 5 minuta u rerni zagrejanoj na 200"C, a zatim temperaturu smanjiti na 90"C i sušiti koru oko 90 minuta. Koru izvaditi iz rerne i odmah je odvojiti od papira. Od pripremljenog materijala ispeći još 2 kore.

Za fil

prah za puding pomešati sa šećerom i vanilin šećerom, pa ga skuvati u litru mleka. U vreo puding umešati margarin, pa mikserom mutiti da se sve dobro sjedini. Krem od pudinga podeliti na 3 dela.
Sada čokoladne bananice iseckati na listiće, čokoladu otopiti, bele čokoladice sa kikirikijem takodje iseckati na listiće, plazma keks izmrviti na krupne komade. Napolitanke usitniti u secku, dodati im lešnike i mleko, pa sve dobro umutiti u krem.

Finalni postupak:

Na okruglu tacnu staviti 1 koru, namazati je trećinom fila od pudinga, preko njega razliti fil od napolitanki. Staviti drugu koru, namazati je filom od pudinga, a preko njega poredjati čokoladne bananice (malo ih pritisnuti da upadnu u krem). Staviti i treću koru, namazati je filom od pudinga, preko njega naneti rastopljenu čokoladu u tankim krugovima (kašičicom). Tortu ukrasiti iseckanim belim čokoladicama sa kikirikijem, mrvljenom polazmom, pa je još jednom zaliti čokoladom (na isti način kao I prethodni put).
 

Prosjek: 3 (+2)
Link izvora / potpis autora: Snežana Knežević
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)