Moja čokoladna torta

recepti_bez_slike
6 jaja 6 kašika šećera 5 kašika brašna 2 kašike kakaa 1 prašak za pecivo 1dl mlijeka 1 dl ulja Ispeći dva biskvita, pećeni biskvit prerezati na pola . Polovice natopit rumon ili mlijekom. Sastojci za kremu: 5 cijelih jaja 5 kašika šećera 5 kašika brašna 2 dl mlijeka 4 dl mlijeka 2-3 kašike nutele 1 margarin Jaja izraditi sa šećerom i brašnom, dodati mlijeko i to sve zajedno ukuhati u 4 dl mlijeka. Dodati 2-3 kašike nutele ili  otopiti 100 gr čokolade. U ohlađenu kremu staviti jedan margarin. Biskvit premazati kremom. Može se i gornja kora namazati ako ostane kreme. Sastojci za glazuru: 10 dkg čokolade 3 kašike mlijeka 7 dkg margarina i par kapi ulja Otopiti na pari.       Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
Ovu tortu priprema često djeci jer vole čokoladu i njen okus :)

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1dl mlijeka
  • 1 dl ulja

Ispeći dva biskvita, pećeni biskvit prerezati na pola . Polovice natopit rumon ili mlijekom.

Sastojci za kremu:

  • 5 cijelih jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 4 dl mlijeka
  • 2-3 kašike nutele
  • 1 margarin

Jaja izraditi sa šećerom i brašnom, dodati mlijeko i to sve zajedno ukuhati u 4 dl mlijeka. Dodati 2-3 kašike nutele ili  otopiti 100 gr čokolade. U ohlađenu kremu staviti jedan margarin.

Biskvit premazati kremom. Može se i gornja kora namazati ako ostane kreme.

Sastojci za glazuru:

  • 10 dkg čokolade
  • 3 kašike mlijeka
  • 7 dkg margarina i par kapi ulja

Otopiti na pari.

 

 

 

Prosjek: 2 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)