domaća tjestenina za deset minuta

Autor: Žana Kovačević   (palac x 28) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
pola kg brašna 1 jaje malo soli jedna kašika ulja soli po potrebi i 200 ml vode Priprema Zamiješati smjesu kao za uštipke pa staviti u lonac da se kuva 4-5 minuta. Ja kući imasm ono rendo što ima nastavak u vidu plastične posude,pa se to izrenda nad šerpom ključale vode, a ako nemato to onda možete malom kašičicom vaditi tijesto i sipati u vrelu vodu i kuhati 4-5 minuta. Potom procijediti. Saft: 1 glavica crvenog luka 2 kašike ulja 200 g sira(edamer,trapist, gauda) 1 deci vrhnja za kuhanje ili razblažiti jedno kiselo vrnje sa malo mlijeka biber po ukusu prstohvat soli kari kašičica ( ko voli) Izdinstati luk i potom dodati sir isjeckan na kockice, doliti vrhnje za kuvanje i ostale začine. Miješati 2-3 min dok se ne otopi i u to sastaviti tjesteninu.. Ako želite da vam jelo bude maklo pikantnije, kad servirate u tanjire ,naribajte preko malo ljutog sira i pospite čili papričicom... To je to, izuzetno efektno, brzo i ukusno jelo a ako dodate u saft i sitno nasjeckane šampinjone nećete pogriješiti Za sve kojim vole tjesteninu mogu reći da je ovo domaće tijesto izuzetno ukusno, lako za pripremu a takodje možete ga napraviti u većoj količini pa odložiti u frižider te koristiti i par dana poslije.. Ovo je mjera za četiri osobe a savjet plous je da ako imate više vrsta sira koji se tope stavite obavezno, biće još ukusnije Ovaj brzinski recept počela sam praktikovati nedavno jer sam oduševljena tjesteninom koju za par minuta proizvedem sama ..   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1.5 (+2)
Ovo je jedan od recepata kad niste baš najbolje raspoloženi i kad vam se ne radi apsolutno ništa a znate da morate napraviti ručak i još ako vas ima više u zajednici za par minuta napravite lagan ručak za prste polizati..

Potrebno za domaću tjesteninu:

  • pola kg brašna
  • 1 jaje
  • malo soli
  • jedna kašika ulja
  • soli po potrebi
  • i 200 ml vode

Priprema

Zamiješati smjesu kao za uštipke pa staviti u lonac da se kuva 4-5 minuta. Ja kući imasm ono rendo što ima nastavak u vidu plastične posude,pa se to izrenda nad šerpom ključale vode, a ako nemato to onda možete malom kašičicom vaditi tijesto i sipati u vrelu vodu i kuhati 4-5 minuta. Potom procijediti.

Saft:
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 kašike ulja
  • 200 g sira(edamer,trapist, gauda)
  • 1 deci vrhnja za kuhanje ili razblažiti jedno kiselo vrnje sa malo mlijeka
  • biber po ukusu
  • prstohvat soli
  • kari kašičica ( ko voli)

Izdinstati luk i potom dodati sir isjeckan na kockice, doliti vrhnje za kuvanje i ostale začine. Miješati 2-3 min dok se ne otopi i u to sastaviti tjesteninu..
Ako želite da vam jelo bude maklo pikantnije, kad servirate u tanjire ,naribajte preko malo ljutog sira i pospite čili papričicom...
To je to, izuzetno efektno, brzo i ukusno jelo a ako dodate u saft i sitno nasjeckane šampinjone nećete pogriješiti
Za sve kojim vole tjesteninu mogu reći da je ovo domaće tijesto izuzetno ukusno, lako za pripremu a takodje možete ga napraviti u većoj količini pa odložiti u frižider te koristiti i par dana poslije..
Ovo je mjera za četiri osobe a savjet plous je da ako imate više vrsta sira koji se tope stavite obavezno, biće još ukusnije

Ovaj brzinski recept počela sam praktikovati nedavno jer sam oduševljena tjesteninom koju za par minuta proizvedem sama ..
 

Prosjek: 1.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Žana Kovačević
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika admin's

Domaća tjestenina može biti sama za sebe vrhunski objed

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

La Caccavella košarice - PROČITAJTE Šunka u kruhu II - PROČITAJTE Kajgana sa svježim šampinjonima - PROČITAJTE Knedle sa šljivama - PROČITAJTE Krem špinat - PROČITAJTE