Torta od mrkve

recepti_bez_slike
4 jaja 250 g šećera 150 g margarina 250 g brašna 1 prašak za pecivo 150 g lješnjaka (može i orasi) 350 g ribane mrkve malo ruma - po želji malo soka od naranče - po želji 3-5 žličica marmelade od marelice 3-5 šaka kokosovog brašna čokoladna glazura (oko 150 g čokolade) Priprema: 1.Odvojiti žutanjke od bjelanjaka 2..Žutanjke izmiksati sa šećerom. 3.Postepeno dodati margarin prethodno omekšan na sobnoj temperaturi. Zatim dodati brašno u koje ste prethodno umješali prašak za pecivo. Nakon toga kuhačom dodati bjelanjke, lješnjake i mrkvu. 4.Tortu peći 45 minuta / 200°C. 5.Nakon pečenja pustiti da se malo ohladi zatim izvaditi iz kalupa i razrezati na pola. 6.Jednu polovicu biskvita premazati marmeladom od marelica koju prethodno razmutite s malo vode. Na marmeladu obilno nasipati kokosovo brašno i na kraju premazati otopljenom čokoladom (malo margarina + 50g čokolade za kuhanje). 7.Na biskivit iz točke 5. staviti drugu polovicu biskvita 8.Na takvu formiranu tortu ponovo stavite stjenke kalupa. 9.Tortu prelijte bogatom glazurom koju ja pripremim na način da stavim: 2 dl vrhnja za kuhanje i 50 - 100 g čokolade za kuhanje - ovaj omjer možete prilagoditi sebi 10.ovakvu glazuru obilno prelijte preko torte tako da zapunite i prostor kraj stjenki kalupa SAVJET: premaz od marmelade, kokosa i glazure stavite obilno   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+420)

Sastojci

  • 4 jaja
  • 250 g šećera
  • 150 g margarina
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g lješnjaka (može i orasi)
  • 350 g ribane mrkve
  • malo ruma - po želji
  • malo soka od naranče - po želji
  • 3-5 žličica marmelade od marelice
  • 3-5 šaka kokosovog brašna
  • čokoladna glazura (oko 150 g čokolade)

Priprema:

1.Odvojiti žutanjke od bjelanjaka
2..Žutanjke izmiksati sa šećerom.
3.Postepeno dodati margarin prethodno omekšan na sobnoj temperaturi. Zatim dodati brašno u koje ste prethodno umješali prašak za pecivo. Nakon toga kuhačom dodati bjelanjke, lješnjake i mrkvu.
4.Tortu peći 45 minuta / 200°C.
5.Nakon pečenja pustiti da se malo ohladi zatim izvaditi iz kalupa i razrezati na pola.
6.Jednu polovicu biskvita premazati marmeladom od marelica koju prethodno razmutite s malo vode. Na marmeladu obilno nasipati kokosovo brašno i na kraju premazati otopljenom čokoladom (malo margarina + 50g čokolade za kuhanje).
7.Na biskivit iz točke 5. staviti drugu polovicu biskvita
8.Na takvu formiranu tortu ponovo stavite stjenke kalupa.
9.Tortu prelijte bogatom glazurom koju ja pripremim na način da stavim:

  • 2 dl vrhnja za kuhanje i 50 - 100 g čokolade za kuhanje - ovaj omjer možete prilagoditi sebi
  • 10.ovakvu glazuru obilno prelijte preko torte tako da zapunite i prostor kraj stjenki kalupa

SAVJET: premaz od marmelade, kokosa i glazure stavite obilno

 

Prosjek: 4 (+420)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)