Marelice u lisnatom tijestu

recepti_bez_slike
50 dag lisnatog tijesta 8 marelica 5 dag mljevenih oraha 5 dag šećera 2 jaja 1 žlica grožđica 1 žlica ruma Priprema: Oprane marelice narežite duž brazde, razdvojite ih na dva dijela i izvadite košticu. Napravite smjesu od oraha, šećera, opranih grožđica i ruma. Razvaljajte tijesto što tanje i režite kvadtare oko 12-15 cm ovisno o veličini marelica. Polovicu svake marelice pospite cimetom, napunite smjesom i stavite nadjevenim dijelom prema dolje na izrezani kvadrat tijesta. Rubove tijesta premažite razmućenim žumancem, pa preklopite vrhove tijesta, premažite tučenim jajetom, stavite na nauljeni lim za pečenje i pecite 25 minuta na 200 C u prethodno zagrijanoj pećnici dok tijesto ne požuti.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 50 dag lisnatog tijesta
  • 8 marelica
  • 5 dag mljevenih oraha
  • 5 dag šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica grožđica
  • 1 žlica ruma

Priprema:

Oprane marelice narežite duž brazde, razdvojite ih na dva dijela i izvadite košticu. Napravite smjesu od oraha, šećera, opranih grožđica i ruma. Razvaljajte tijesto što tanje i režite kvadtare oko 12-15 cm ovisno o veličini marelica. Polovicu svake marelice pospite cimetom, napunite smjesom i stavite nadjevenim dijelom prema dolje na izrezani kvadrat tijesta.
Rubove tijesta premažite razmućenim žumancem, pa preklopite vrhove tijesta, premažite tučenim jajetom, stavite na nauljeni lim za pečenje i pecite 25 minuta na 200 C u prethodno zagrijanoj pećnici dok tijesto ne požuti.

 

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)