Bele pihtije

recepti_bez_slike
500 Ml jogurta 200 - 250 gr. majoneza 50 gr želatina u prahu ili granulama Ostalo: šunka, kiseli krastavčići (kornišoni) barena mrkva, i dva trdo kuvana, oguljena jajeta. PRIPREMA Razmutiti želatin u jogurtu, pa ga onda staviti na toplom, na tihoj vatri, da se želatin otopi - skloniti sa vatre i održavati ga vrućim. Posebno iseckati na približno iste komadiće ostale sastojke i staviti sve u jednu posudu u koju će te dodati vrući jogurt i sve izmešati. Probati slanost, i ako treba dosoliti. Izliti u kalup, kakav imate, ili pogodan pleh, da se mogu seći kada se stegnu i ohlade. Isečene forme, složiti sa ostalim posluženjem. ili odvojeno na tacni. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Dopalo mi se i vizuelno ai po ukusu. Nešto drugačije i neobično. Prvi put sam ih probala kod prijateljice i naravno, odmah tražila recept... Među različitim mezelucima, bitno se razlikuju svojim izgledom i vrlo su privlačne.
Recepti - 7 - slika

SASTOJCI

  • 500 Ml jogurta
  • 200 - 250 gr. majoneza
  • 50 gr želatina u prahu ili granulama

Ostalo: šunka, kiseli krastavčići (kornišoni) barena mrkva, i dva trdo kuvana, oguljena jajeta.

PRIPREMA

Razmutiti želatin u jogurtu, pa ga onda staviti na toplom, na tihoj vatri, da se želatin otopi - skloniti sa vatre i održavati ga vrućim. Posebno iseckati na približno iste komadiće ostale sastojke i staviti sve u jednu posudu u koju će te dodati vrući jogurt i sve izmešati. Probati slanost, i ako treba dosoliti.

Izliti u kalup, kakav imate, ili pogodan pleh, da se mogu seći kada se stegnu i ohlade. Isečene forme, složiti sa ostalim posluženjem. ili odvojeno na tacni.

Prosjek: 3.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Prema bugarskom receptu
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)