Pire od kruške

recepti_bez_slike
4 kruške srednje veličine, oprane, oguljene, narezane na četvrtine i očišćene malo prije kuhanja Priprema: Smjestite četvrtine kruške u košaru za kuhanje na pari i u posudu za kuhanje, u kojoj se nalazi mala količina uskuhale vode. Čvrsto pokrijte (radi boljeg zadržavanja hranjivih tvari) i kuhajte 8 do 12 minuta, ili dok kruške ne postanu meke, dodajući vodu tijekom kuhanja ako je potrebno. Čačkalicom ili vilicom probajte je li kruška gotova; trebala bi se lako lomiti. Stavite kruške na stranu da se ohlade. Sameljite kruške u mlincu za hranu ili u multipraktiku. Odbacite tekućinu u kojoj su se kuhale ili je spremite za drugo korištenje. Nije potrebna dodatna tekućina. Dobit ćete 12 do 14 punih čajnih žlica hrane za bebe. Upute za mikrovalnu: Smjestite pripremljene četvrtine kruške u posudu za kuhanje u mikrovalnoj. Dodajte 1⁄4 šalice vode i čvrsto prekrijte plastičnom folijom, ostavivši jedan kut podignut radi strujanja zraka. Namjestite mikrovalnu na najjače (oznaka HIGH) na tri minute, temeljito promiješajte, ponovno pokrijte i kuhajte tri do šest minuta ili dok voće ne omekša. Provjerite je li gotovo, ohladite i nastavite prema receptu. Od krušaka se može napraviti odličan umak, ali Bartlett kruške ostaju najbjelije nakon kuhanja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 4 kruške srednje veličine, oprane, oguljene, narezane na četvrtine i očišćene malo prije kuhanja

Priprema:

Smjestite četvrtine kruške u košaru za kuhanje na pari i u posudu za kuhanje, u kojoj se nalazi mala količina uskuhale vode. Čvrsto pokrijte (radi boljeg zadržavanja hranjivih tvari) i kuhajte 8 do 12 minuta, ili dok kruške ne postanu meke, dodajući vodu tijekom kuhanja ako je potrebno. Čačkalicom ili vilicom probajte je li kruška gotova; trebala bi se lako lomiti. Stavite kruške na stranu da se ohlade. Sameljite kruške u mlincu za hranu ili u multipraktiku. Odbacite tekućinu u kojoj su se kuhale ili je spremite za drugo korištenje. Nije potrebna dodatna tekućina.

Dobit ćete 12 do 14 punih čajnih žlica hrane za bebe.

Upute za mikrovalnu: Smjestite pripremljene četvrtine kruške u posudu za kuhanje u mikrovalnoj. Dodajte 1⁄4 šalice vode i čvrsto prekrijte plastičnom folijom, ostavivši jedan kut podignut radi strujanja zraka. Namjestite mikrovalnu na najjače (oznaka HIGH) na tri minute, temeljito promiješajte, ponovno pokrijte i kuhajte tri do šest minuta ili dok voće ne omekša. Provjerite je li gotovo, ohladite i nastavite prema receptu.

Od krušaka se može napraviti odličan umak, ali Bartlett kruške ostaju najbjelije nakon kuhanja.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)