Pečena purica na pekarski način

Sastojci:
- 2500 g manja purica
- sol, papar
- 160 g ulje
- 250 g luka
- 200 g dimljena slanina
- 1000 g krumpira
- 1 dl bijelog vina
- kosani peršin
Priprema:
Puricu posolite, popaprite, metnite u pleh, prelijte vrućim uljem i vinom. Pecite u pećnici povremeno zalijevajući vlastitim umakom. Kada je purica pečena, stavite je na stranu. U međuvremenu očistite krumpir, izrežite na deblje listiće i ispržite do pola.
Na ulju popržite do pola luk rezan na listiće i kockice slanine. U vatrostalnu zdjelu redajte red poprženog krumpira, red luka i slanine. na kraju mora biti krumpir. Začinite solju, mljevenom paprikom, prelijte s malo soka od pečenja i zapecite u pećnici.
Puricu izrežite na komade i poslužite s pekarskim krumpirom. Ukrasite po želji.
- Vaše oznake (tagovi): purica








Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...