Sa svih strana svijeta

Kao i svi profesionalci, brižljivo i tašto pratimo statistike iz dana u dan, tjedna u tjedan, mjeseca u mjesec... znate već kako to ide. Prvo smo mislili da je neka greška, onda smo se tome malo smijali, ali sad smo već sasvim ozbiljno prihvatili da imamo posljetitelje (da li ustvrditi i čitatelje?) iz sasvim neočekivanih, da ne kažemo egzotičnih zemalja. Recimo Pakistan - tko bi rekao da nekoga u Pakistanu interesiraju baš hrvatski autohtoni i tradicionalni recepti.

Bilo je nekih teorija da porijeklo Hrvata stiže iz Irana (u Iranu nismo baš popularni, tamo nas nitko ne čita/gleda) ali zato rasturamo po Egiptu! Onda, nešto našeg prometa odlazi i u Maleziju. Mi koji smo se okupili oko ovog projekta volimo azijsku kuhinju, tajlandska nam je nekako prirasla srcu pa bismo se onda već uzoholili i očekivali da je i hrvatska hrana zanimljiva na Tajlandu, kad ono, od tamo niti jednog posjetitelja. Ali, obližnji Singapur je već druga priča. Da ne spominjemo Kinu, tamo smo popularni kao kineska kuhinja kod nas. Bahrain - priznajte, tko od vas iz prve zna gdje se ta država nalazi - e, pa i tamo se čitaju naši recepti. Pa onda Dominikanska Republika, Ruska federacija, Tajvan, Japan... čudo jedno! Eh, sad kada smo s vama podijelili svoj svjetski uspjeh, razveselilo bi nas da nam se vi, čitatelji iz tih dalekih krajeva, javite nekim receptom.

Pošaljite nam nešto što je najsličnije nekom hrvatskom jelu, slikajte jelo, razgovarajte s prijateljem kuharom (rado ćemo i objaviti i sliku kuhara) i pitajte ga gdje li se u Zimbaveu kuha sarma, primjerice. Baš nas zanima... Tragom velike posjećenosti iz dijaspore Hrvatska matica iseljenika objavila je članak o našoj malo internet stranici.1
Slika korisnika speed's

Svaka pohvala za recepte 

2
Slika korisnika natalija's

citam vas iz Kanade. Recepti su odlicni.
Natalija

1