12 jaja
12 žlica šećera
12 žlica brašna
200 grama mljevenih oraha
1 prašak za pecivo
Marmelada od breskve
Sastojci za kremu:
10 jaja
10 žlica šećera
7 žlica gustina
1 litra mlijeka
250 gr margarina
1 kg banana
Velika limenka ananasa
Priprema:
Od 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 100 gr oraha i pola praška za pecivo ispeći biskvit, pečen vruć zarolati prvo u krpi pa onda sam.
Na isti način ispeći i zarolati još jedan biskvit.
Kremu kuhati na pari, prvo mikserom izraditi jaja i šećer pa dodati gustin i malo mlijeka, preostalo mlijeko staviti da kuha pa izrađenu masu sipati u mlijeko i kuhati do kraja.
Dobro ohladiti pa ohlađenu izraditi sa margarinom i šećerom u prahu.
U kalup slagati izrezan rolat, natopit ga sa sokom iz limenke od ananasa, mazati trećinom kreme, posuti sa polovinom izrezanog voća (banane na sitne kriške i ananas ukoliko nije u komadićima) pa opet na to krema, pa sljedeći red izrezani rolati pa opet natopit ga sokom, pa krema, pa voće, pa krema i zadnji red izrezanog rolata.
Staviti na hlađenje u frižider na nekoliko sati pa istresti na tacnu i okolo ukrasti preostalom kremom i šlagom.
Napomene: Torta je sočna, dosta zasitna, ali tko voli ovo voće sigurno će mu se svidjeti.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci za biskvit:
- 12 jaja
- 12 žlica šećera
- 12 žlica brašna
- 200 grama mljevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- Marmelada od breskve
Sastojci za kremu:
- 10 jaja
- 10 žlica šećera
- 7 žlica gustina
- 1 litra mlijeka
- 250 gr margarina
- 1 kg banana
- Velika limenka ananasa
Priprema:
Od 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 100 gr oraha i pola praška za pecivo ispeći biskvit, pečen vruć zarolati prvo u krpi pa onda sam.
Na isti način ispeći i zarolati još jedan biskvit.
Kremu kuhati na pari, prvo mikserom izraditi jaja i šećer pa dodati gustin i malo mlijeka, preostalo mlijeko staviti da kuha pa izrađenu masu sipati u mlijeko i kuhati do kraja.
Dobro ohladiti pa ohlađenu izraditi sa margarinom i šećerom u prahu.
U kalup slagati izrezan rolat, natopit ga sa sokom iz limenke od ananasa, mazati trećinom kreme, posuti sa polovinom izrezanog voća (banane na sitne kriške i ananas ukoliko nije u komadićima) pa opet na to krema, pa sljedeći red izrezani rolati pa opet natopit ga sokom, pa krema, pa voće, pa krema i zadnji red izrezanog rolata.
Staviti na hlađenje u frižider na nekoliko sati pa istresti na tacnu i okolo ukrasti preostalom kremom i šlagom.
Napomene: Torta je sočna, dosta zasitna, ali tko voli ovo voće sigurno će mu se svidjeti.
Link izvora / potpis autora: Milada