

 
 
 
12 jaja
12 žlica šećera
12 žlica brašna
200 grama mljevenih oraha
1 prašak za pecivo
Marmelada od breskve
Sastojci za kremu:
10 jaja
10 žlica šećera
7 žlica gustina
1 litra mlijeka
250 gr margarina
1 kg banana
Velika limenka ananasa
Priprema:
Od 6 jaja, 6  žlica šećera, 6 žlica brašna, 100 gr oraha i pola praška za pecivo ispeći biskvit, pečen vruć zarolati prvo u krpi pa onda sam. 
Na isti način ispeći i zarolati još jedan biskvit.
Kremu kuhati na pari, prvo mikserom izraditi jaja i šećer pa dodati gustin i malo mlijeka, preostalo mlijeko staviti da kuha pa izrađenu masu sipati u mlijeko i kuhati do kraja.
Dobro ohladiti pa ohlađenu izraditi sa margarinom i šećerom u prahu.
U kalup slagati izrezan rolat, natopit ga sa sokom iz limenke od ananasa, mazati trećinom kreme, posuti sa polovinom izrezanog voća (banane na sitne kriške i ananas ukoliko nije u komadićima) pa opet na to krema, pa sljedeći red izrezani rolati pa opet natopit ga sokom, pa krema, pa voće, pa krema i zadnji red izrezanog rolata.
Staviti na hlađenje u frižider na nekoliko sati pa istresti na tacnu i okolo ukrasti preostalom kremom i šlagom.
Napomene: Torta je sočna, dosta zasitna, ali tko voli ovo voće sigurno će mu se svidjeti.
 
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
 No votes yet
 
Sastojci za biskvit:
- 12 jaja
 
- 12 žlica šećera
 
- 12 žlica brašna
 
- 200 grama mljevenih oraha
 
- 1 prašak za pecivo
 
- Marmelada od breskve
 
Sastojci za kremu:
- 10 jaja
 
- 10 žlica šećera
 
- 7 žlica gustina
 
- 1 litra mlijeka
 
- 250 gr margarina
 
- 1 kg banana
 
- Velika limenka ananasa
 
Priprema:
Od 6 jaja, 6  žlica šećera, 6 žlica brašna, 100 gr oraha i pola praška za pecivo ispeći biskvit, pečen vruć zarolati prvo u krpi pa onda sam. 
Na isti način ispeći i zarolati još jedan biskvit.
Kremu kuhati na pari, prvo mikserom izraditi jaja i šećer pa dodati gustin i malo mlijeka, preostalo mlijeko staviti da kuha pa izrađenu masu sipati u mlijeko i kuhati do kraja.
Dobro ohladiti pa ohlađenu izraditi sa margarinom i šećerom u prahu.
U kalup slagati izrezan rolat, natopit ga sa sokom iz limenke od ananasa, mazati trećinom kreme, posuti sa polovinom izrezanog voća (banane na sitne kriške i ananas ukoliko nije u komadićima) pa opet na to krema, pa sljedeći red izrezani rolati pa opet natopit ga sokom, pa krema, pa voće, pa krema i zadnji red izrezanog rolata.
Staviti na hlađenje u frižider na nekoliko sati pa istresti na tacnu i okolo ukrasti preostalom kremom i šlagom.
Napomene: Torta je sočna, dosta zasitna, ali tko voli ovo voće sigurno će mu se svidjeti.
 
 Link izvora / potpis autora: Milada