2 dag svježeg ili 1 dag suhog kvasca 
1 dag šećera
1/2 dl mlijeka
3 dag brašna
Tijesto:
20 dag brašna
4 dag margarina ili maslaca
1 dl mlijeka
1 žumanjak
3 dag šećera
1 jaje
sol
korica od limuna
20 dag marmelade
10 dag grožđica
2 dag margarina za mazanje
kvasac
Od brašna, margarina ili maslaca, mlijeka, žumanjka, šećera, soli i kvasca napravi se u zdjeli tijesto koje se tuče i pusti dizati. Kad je dignuto, razvalja se, namaže marmeladom i posipa grožđicama. Tijesto se savije i stavi na namazan lim za pečenje da se digne. Zatim se namaže razmućenim jajem i stavi peći.
 
 
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
 No votes yet
 
Kvas
- 2 dag svježeg ili 1 dag suhog kvasca 
 
- 1 dag šećera
 
- 1/2 dl mlijeka
 
- 3 dag brašna
 
Tijesto:
- 20 dag brašna
 
- 4 dag margarina ili maslaca
 
- 1 dl mlijeka
 
- 1 žumanjak
 
- 3 dag šećera
 
- 1 jaje
 
- sol
 
- korica od limuna
 
- 20 dag marmelade
 
- 10 dag grožđica
 
- 2 dag margarina za mazanje
 
- kvasac
 
Od brašna, margarina ili maslaca, mlijeka, žumanjka, šećera, soli i kvasca napravi se u zdjeli tijesto koje se tuče i pusti dizati. Kad je dignuto, razvalja se, namaže marmeladom i posipa grožđicama. Tijesto se savije i stavi na namazan lim za pečenje da se digne. Zatim se namaže razmućenim jajem i stavi peći.