Punč kocke

Autor: Vesna Santini   (palac x 11159) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
20 dag šećera 4 žumanjka 1 kesica vanilije 1/2 margarina (125 gr) Sve sastojke pjenasto stući mikserom.                                  Sastojci za smjesu II : 20 dag brašna 1 kesica praška za pecivo 1,5 žličica kakaa Sve sastojke izmiješati u suho običnom žlicom Ostali sastojci: 1 dcl mlijeka snijeg od 4 bjelanjka 17 dag oraha Priprema: U  Smjesu I dodati 1 dcl mlijeka, dodati smjesu II, u to umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju lagano umiješati orahe. Peći u namazanom limu u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Kad je pečeno, izrezati kocke, ostaviti u limu i zaliti sa šerbetom. Šerbet ćemo dobiti kad skuhamo 15 dag šećera u 1 - 1,5 dcl vode sve dok se ne počne lijepiti i biti sirupasto, a zatim ćemo u to dodati 1 dcl ruma.  Sa time ćemo preliti još vruće kocke. Zatim ćemo napraviti ČOKOLADNI PRELJEV od 14 dag maslaca, 14 dag čokolade, 14 dag šećera i 2 cijela jaja. Umiješati maslac, šećer i jaja pa staviti na paru i miješati dok ne bude pjenasto, a zatim dodati čokoladu i miješati dok ne bude jednolično pa skinuti sa vatre i preliti po kockama i pustiti da se kolač ohladi.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+1)
Ovo je Majin kolač ili Majine Punč kocke. Recept imam jako dugo, ali to je kolač koji svi volimo i dosta se koristi, pa me je po malo strah da uskoro neću više niti moći čitati što piše, jer sam ga pisala nalivperom i na nekim mjestima tinta je izblijedila, a na pojedinim se po malo i razmazala...Dokaz da se ovaj kolač često pravio!

Sastojci za smjesu I:  

  • 20 dag šećera
  • 4 žumanjka
  • 1 kesica vanilije
  • 1/2 margarina (125 gr)

Sve sastojke pjenasto stući mikserom.                                 

Sastojci za smjesu II :

  • 20 dag brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 žličica kakaa

Sve sastojke izmiješati u suho običnom žlicom

Ostali sastojci:

  • 1 dcl mlijeka
  • snijeg od 4 bjelanjka
  • 17 dag oraha

Priprema:

U  Smjesu I dodati 1 dcl mlijeka, dodati smjesu II, u to umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju lagano umiješati orahe. Peći u namazanom limu u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.

Kad je pečeno, izrezati kocke, ostaviti u limu i zaliti sa šerbetom.

Šerbet ćemo dobiti kad skuhamo 15 dag šećera u 1 - 1,5 dcl vode sve dok se ne počne lijepiti i biti sirupasto, a zatim ćemo u to dodati 1 dcl ruma.  Sa time ćemo preliti još vruće kocke.

Zatim ćemo napraviti ČOKOLADNI PRELJEV od 14 dag maslaca, 14 dag čokolade, 14 dag šećera i 2 cijela jaja. Umiješati maslac, šećer i jaja pa staviti na paru i miješati dok ne bude pjenasto, a zatim dodati čokoladu i miješati dok ne bude jednolično pa skinuti sa vatre i preliti po kockama i pustiti da se kolač ohladi.

 

Prosjek: 3 (+1)
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)