Proljetni užitak

recepti_bez_slike
Domaća jaja 12 kom šećera 18 kašika malo ulja 1/2 prašak za pecivo 10 kašika brašno 1/2 margarin za kolače 1/2 čokolada za kuhanje                                                                                                                               Priprema biskvita:                                                                                                                                                                                                     Odvojiti 6 žumanjaka od 6 bjelanjka u 2 posude, u svaku posudu dodati po 5 kašika šećera i svaku posudu mješati mikserom 10 min. Kad se smjese dobro sjedine dodati malo ulja i pomiješati ih u jednu veću i lagano sve još minutu miješati mikserom, zatim uzeti običnu kašiku i u smjesu redom dodavati prašak za pecivo i 6 kašika brašna sve dobro ručno izmiješati i istresti u predhodno nauljen i pobrašnjen kalup/tepsiju i peći 15 min, na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju.                                                                                                                                                                    Priprema kreme: Ponovno od preostalih jaja odvojiti u 2 posude 6 žumanjak od 6 bjelanjka, u žumanjak dodati šećera 3 kašike i sve izmiješati i istresti u prokuhano mlijeko i lagano miješati na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. U polu ohlađenu kremu dodati pola margarina i izmiksati u glatku smjesu. Po želji možete staviti više ili manje šećera.                                                                                                                                                                                     Priprema šlaga :                                                          Od preostalih bjelanjaka istući/izraditi čvrsti snijeg tako što ćete u bjelanjke dodati 5 kašika šećera i miksati najvećom brzinom dok se bjelanjci ne stvrdnu u čvrsti snijeg.             Završni dio: Na pečeni biskvit namazati kremu, po kremi šlag i ukrasite po želji naribanom ili rastopljenom čokoladom                                                                                                                                                                                        Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovaj kolač rado pripremam svom dragom mužu, baki i djedu, a i svojoj velikoj familiji pripremam ga sama, jer tako najviše volim provoditi vrijeme kuhajući i pekući jela/slastice. Nema određenu posvetu, ali je lak, brz i osvježavajući.

Sastojci:

  • Domaća jaja 12 kom
  • šećera 18 kašika
  • malo ulja
  • 1/2 prašak za pecivo
  • 10 kašika brašno
  • 1/2 margarin za kolače
  • 1/2 čokolada za kuhanje                                                                                                                              

Priprema biskvita:                                                                                                                                                                                                    

Odvojiti 6 žumanjaka od 6 bjelanjka u 2 posude, u svaku posudu dodati po 5 kašika šećera i svaku posudu mješati mikserom 10 min. Kad se smjese dobro sjedine dodati malo ulja i pomiješati ih u jednu veću i lagano sve još minutu miješati mikserom, zatim uzeti običnu kašiku i u smjesu redom dodavati prašak za pecivo i 6 kašika brašna sve dobro ručno izmiješati i istresti u predhodno nauljen i pobrašnjen kalup/tepsiju i peći 15 min, na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju.                                                                                                                                                                   

Priprema kreme:

Ponovno od preostalih jaja odvojiti u 2 posude 6 žumanjak od 6 bjelanjka, u žumanjak dodati šećera 3 kašike i sve izmiješati i istresti u prokuhano mlijeko i lagano miješati na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. U polu ohlađenu kremu dodati pola margarina i izmiksati u glatku smjesu. Po želji možete staviti više ili manje šećera.                                                                                                                                                                                    

Priprema šlaga :                                                         

Od preostalih bjelanjaka istući/izraditi čvrsti snijeg tako što ćete u bjelanjke dodati 5 kašika šećera i miksati najvećom brzinom dok se bjelanjci ne stvrdnu u čvrsti snijeg.            

Završni dio:

Na pečeni biskvit namazati kremu, po kremi šlag i ukrasite po želji naribanom ili rastopljenom čokoladom 

                                                                                                                                                                                   

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Marija Tomšić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)