Pita od maruna (kestena)

recepti_bez_slike
40 dkg brašna pola praška za pecivo 15 dkg šaćera 2 cijela jaja 2 jušne žlice ruma 20 dkg putra Od nabrojenih namirnica se zamijesi smjesa, prepolovi na dvije polovice i umotane u foliju stavi u frižider pola sata da ostoji. Za to vrijeme, napravimo nadjev od 40 dkg kuhanih i sameljenih maruna,15 dkg šećera u prahu te šlag napravljen od 1 dcl vrhnja za šlag. Moja preporuka je da u nadjev dodamo još malo vrhnja za šlag tekućeg, da nadjev bude malo mekši. Nakon pola sata razvaljemo jednu polovicu tijesta prema tepsiji u kojoj ćemo peći pitu, te stavimo u pećnicu na 175 stupnjeva da se napola speče.Tada na tijesto doajemo nadjev, a na nadjev stavljamo napravljene trakice od ostatka tijesta.Možemo ih preplesti po nadjevu da nam ljepše pita izgleda. Pitu obavezno pustiti da stoji jedan dan(još je bolja kada odstoji dva dana), pa jet onda servirati.       Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Kako je sezona maruna u Kvarneru počela, šaljem Vam recept naših nona..... Nisam stigla slikati jer je kolač nestao u trenu...

Za pitu od marnua,tj. kestena potrebno je:

  • 40 dkg brašna
  • pola praška za pecivo
  • 15 dkg šaćera
  • 2 cijela jaja
  • 2 jušne žlice ruma
  • 20 dkg putra

Od nabrojenih namirnica se zamijesi smjesa, prepolovi na dvije polovice i umotane u foliju stavi u frižider pola sata da ostoji.

Za to vrijeme, napravimo nadjev od 40 dkg kuhanih i sameljenih maruna,15 dkg šećera u prahu te šlag napravljen od 1 dcl vrhnja za šlag. Moja preporuka je da u nadjev dodamo još malo vrhnja za šlag tekućeg, da nadjev bude malo mekši.

Nakon pola sata razvaljemo jednu polovicu tijesta prema tepsiji u kojoj ćemo peći pitu, te stavimo u pećnicu na 175 stupnjeva da se napola speče.Tada na tijesto doajemo nadjev, a na nadjev stavljamo napravljene trakice od ostatka tijesta.Možemo ih preplesti po nadjevu da nam ljepše pita izgleda.

Pitu obavezno pustiti da stoji jedan dan(još je bolja kada odstoji dva dana), pa jet onda servirati.

 

 

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)