Najbolje kremšnite

recepti_bez_slike
Najbolje kremšnite koje ste ikada jeli. Pripremam ih svom unuku i nikada mu nije dosta. Stvarno su fine i jednostavne, pa i svima Vama želim dobar tek!!

KREMŠNITE

 

LISNATO TIJESTO (1 paket)

-1 ,5 LITRA MLIJEKA
- 5 ŽLICA OŠTROG BRAŠNA
- 5 ŽLICA GUSTINA
- 5 VANILI ŠEĆERA
- 18 ŽLICA ŠEĆERA (ŠTAUB)
- 9 JAJA (SNIJEG)

9 ŽUTANJAKA, BRAŠNO, GUSTIN, VANILI ŠEĆER I 9 ŽLICA ŠTAUB ŠEĆERA IZMIJEŠAMO U POSEBNOJ POSUDI SA MALO MLIJEKA OD OVIH 1,5 LITRE.
MLIJEKO STAVIMO KUHATI I KAD ZAKIPI ULIJEMO SMJESU I SVE ZAJEDNO KUHAMO NEKOLIKO MINUTA (NA LAGANOJ VATRI DA NE ZAGORI). KAD JE KUHANO, KUHAČOM SE POLAKO UMIJEŠA SNIJEG OD 9 JAJA (MOŽE SE MIJEŠATI I NA VATRI).
 

Prosjek: 4.4 (+13)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Asja's

Ove su kremšnite bolje od Samoborskih! Recept sadrži neke novine koje nisam imala, jedino što sam uvijek zajedno sa mlijekom stavljala i malo vode, a ne samo mlijeko. Umijećem pravljenja kremšnita zavela sam svog dugogodišnjeg dečka, kad god bi se naljutio na mene, odljutile su ga kremšnite. Probajte s tom forom, ali one moraju biti ukusne, jako ukusne.. I obavezno kupite svježa jaja

2
Slika korisnika bozica grgic's

pravim ih skoro isto tako samo još kada se ohlade gore stavim šlag od slatkog vrhnja ,izrezane kocke lisnatog posute šečerom u prahu super suuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!

Božica Grgic

3
Slika korisnika mpmurgic's

jako dobri recepti