CHEESECAKE s bijelom čokoladom i višnjama

Autor: Marijana Božajić   (palac x 1793) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
100 gr čajnih keksa mogu se staviti integralni keksi tako da podloga bude tamna, u tom slučaju ne treba smeđi šećer 70 gr maslaca 2 žlice ( smeđeg) šećera Sastojci za kremu 500 gr svježeg sira ili krem sira po želji 250 ml vrhnja za šlag ( tući s Cremfixom) 100 gr bijele čokolade 30 gr šećera ( ako volite slađe, možete dodati još šećera) 2-3 vanilin šećera 1 žlica arome vanilije ( može i nemora) 1 vrećica želatine u prahu Preljev od višanja: 200 ml. soka iz kompota od višanja 100 gr ocijeđenih višanja iz kompota 1 puding od vanilije 3 žlice šećera Postupak pripreme treba nam kalup promjera 20 cm, obruč omotati folijom 1. Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem pa utisnite u kalup. stavite u frižider dok pripremate kremu. 2. Izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilijom, aromom vanilije, posebno izmiksati slatko vrhnje u šlag i umiješajte u sir. 3. na pari ili u mikrovalnoj otopiti bijelu čokoladu i dodati ju kremi. Želatinu pripremite s hladnom vodom prema uputi na vrećici pa umiješajte u kremu. kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u frižider dok pripremate preljev. 4. sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte umiješajte puding ( napravite ga s malo tekućine kao kad kuhate puding) miješajte dok ne zakuha. Maknite s vatre i pustite 15-tak min.da se malo prohladi. 5. kada se preljev malo ohladio, rasporedite ga po kremi. Ostavite ga preko noći u frižideru, sutradan uklonite pažljivo obruč i foliju pa poslužite. Dobar tek!!!   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Recept sam našla na netu, jako je dobar, pripremam ga svojoj obitelji, Aliciji, Marku...

jakoooo dooobroooo!

Sastojci za podlogu

  • 100 gr čajnih keksa
  • mogu se staviti integralni keksi tako da podloga bude tamna,
  • u tom slučaju ne treba smeđi šećer
  • 70 gr maslaca
  • 2 žlice ( smeđeg) šećera

Sastojci za kremu

  • 500 gr svježeg sira ili krem sira po želji
  • 250 ml vrhnja za šlag ( tući s Cremfixom)
  • 100 gr bijele čokolade
  • 30 gr šećera ( ako volite slađe, možete dodati još šećera)
  • 2-3 vanilin šećera
  • 1 žlica arome vanilije ( može i nemora)
  • 1 vrećica želatine u prahu

Preljev od višanja:

  • 200 ml. soka iz kompota od višanja
  • 100 gr ocijeđenih višanja iz kompota
  • 1 puding od vanilije
  • 3 žlice šećera

Postupak pripreme

treba nam kalup promjera 20 cm, obruč omotati folijom

1. Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i
otopljenim maslacem pa utisnite u kalup.
stavite u frižider dok pripremate kremu.

2. Izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilijom, aromom vanilije,
posebno izmiksati slatko vrhnje u šlag i umiješajte u sir.

3. na pari ili u mikrovalnoj otopiti bijelu čokoladu i dodati ju kremi. Želatinu
pripremite s hladnom vodom prema uputi na vrećici pa umiješajte u kremu.
kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u frižider dok pripremate preljev.

4. sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte
umiješajte puding ( napravite ga s malo tekućine kao kad kuhate puding)
miješajte dok ne zakuha. Maknite s vatre i pustite 15-tak min.da se malo prohladi.

5. kada se preljev malo ohladio, rasporedite ga po kremi.
Ostavite ga preko noći u frižideru, sutradan uklonite pažljivo obruč i foliju
pa poslužite.

Dobar tek!!!
 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mimoza Todorova's

Receptot e odlicen !!! Probano, napraveno i izedeno za mnogu kratko vreme bidejki e prevkusna tortata Inaku se pravi za mnogu kratko vreme, ako ne go smetame vremeto za stegnuvanje na tortata

2
Slika korisnika Višnja Anić's

Ovo je stvarno odlično, nemam ništa za dodati!Osim da sam probala jednom cheesecake s čokoladom i kavom još koji je malo drugačiji od klasičnog!Isto probajte