Bajadera od petits beurre

recepti_bez_slike
250 gr keksa petits beurre 250 gr oraha 250 gr maslaca 2 cijela jaja Priprema: Keks i orahe samljeti i pomiješati sa maslacem i jajima. Masu jednačiti i podijeliti na dva djela. jedan dio tijesta rastanjiti a u drugi dio staviti malo nastrugane čokolade da masa dobije tamnije smeđu boju, te i to staviti preko prvog dijela. Napraviti glazuru od čokolade, tako što ćete čokoladu rastopiti sa malo mlijeka i maslaca. Preliti preko kolača i ostaviti u hladnjak da se dobro ohladi. Ohlađeno rezati na kockice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Još jedan u nizu kolača koji je ukusan i ne treba ga peći!

Potrebno je:

  • 250 gr keksa petits beurre
  • 250 gr oraha
  • 250 gr maslaca
  • 2 cijela jaja

Priprema: Keks i orahe samljeti i pomiješati sa maslacem i jajima. Masu jednačiti i podijeliti na dva djela. jedan dio tijesta rastanjiti a u drugi dio staviti malo nastrugane čokolade da masa dobije tamnije smeđu boju, te i to staviti preko prvog dijela.

Napraviti glazuru od čokolade, tako što ćete čokoladu rastopiti sa malo mlijeka i maslaca. Preliti preko kolača i ostaviti u hladnjak da se dobro ohladi. Ohlađeno rezati na kockice.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika nikola gordana's

Recepti su vam odlicni.cak sam pronasla neke recepte koje sam davno zaboravila.Pozdrav!:*