Baćini kiflići

recepti_bez_slike
Dvije šalice za crnu kavu griza Dvije šalice za crnu kavu ulja Dvije šalice za crnu kavu mlijeka korica od limuna 1 kesica vanilin šećera 2 cijela jaja 1 kvasac brašna koliko treba da popije sve ulje, mlijeko i jaja po želji se može staviti i malo ruma. Priprema: Izmiješati dobro sve sastojke, od tijesta praviti kifliće i peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta. Posebno skuhati 1/2 kg šećera sa 1/2 litre vode da se napravi sirup. (Što znači da treba variti oko 10 - 15 minuta.) Pečene i još vruće kifliće posložiti u posudu (najbolje kakva tepsija) i preliti sa vrućim sirupom, te ih uvaljati u mljevene orahe. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Kiflice najbolji recept Fine kiflice ›
Recept sam dobila od svoje drage prijateljice, zato se i zovu Baćini kiflići. Izdašni recept za ukusne kolačiće...

 

Sastojci:

  • Dvije šalice za crnu kavu griza
  • Dvije šalice za crnu kavu ulja
  • Dvije šalice za crnu kavu mlijeka
  • korica od limuna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 cijela jaja
  • 1 kvasac
  • brašna koliko treba da popije sve ulje, mlijeko i jaja
  • po želji se može staviti i malo ruma.

Priprema:

Izmiješati dobro sve sastojke, od tijesta praviti kifliće i peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta.

Posebno skuhati 1/2 kg šećera sa 1/2 litre vode da se napravi sirup. (Što znači da treba variti oko 10 - 15 minuta.)

Pečene i još vruće kifliće posložiti u posudu (najbolje kakva tepsija) i preliti sa vrućim sirupom, te ih uvaljati u mljevene orahe.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)