50 dag keksa (petit)
1 kg banana (jagode)
limun
Fila:
4 žutanjka
4 žlice šećera
1 l mlijeka
1 vanilij šećer
Ukras:
4 bjelanjka
4 žlice šećera
Postupak pripreme
U veću okruglu zdjelu složiti red keksa i na keks rasporediti red banana izrezanih na kolutove. Ponovo složiti red keksa pa red banana. Slagati dok se zdjela ne napuni. Sve preliti toplom filom i ostaviti da se hladi. Ohlađen kolač ukrasiti čvrstim snijegom bjelanjaka. Pri serviranju iz zdjele kolač vaditi žlicom.
Napomena: Po želji svaki red banana možete poprskati sokom limuna. Tad banane ne crne.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+2)
Sastojci
- 50 dag keksa (petit)
- 1 kg banana (jagode)
- limun
Fila:
- 4 žutanjka
- 4 žlice šećera
- 1 l mlijeka
- 1 vanilij šećer
Ukras:
- 4 bjelanjka
- 4 žlice šećera
Postupak pripreme
U veću okruglu zdjelu složiti red keksa i na keks rasporediti red banana izrezanih na kolutove. Ponovo složiti red keksa pa red banana. Slagati dok se zdjela ne napuni. Sve preliti toplom filom i ostaviti da se hladi. Ohlađen kolač ukrasiti čvrstim snijegom bjelanjaka. Pri serviranju iz zdjele kolač vaditi žlicom.
Napomena: Po želji svaki red banana možete poprskati sokom limuna. Tad banane ne crne.