Čorba od brokolija

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

Cal po porciji: 70
Recepti - 4 - slika

Sastojci (za 8, oko 250ml po osobi)

1 kasika maslaca
1 kasika ekstra-devicanskog maslinovog ulja
1 srednji luk, sitno iseckan
1 celer, iseckan
2 cena belog luka, iseckano
1 kascica iseckanog svezeg persuna
1kg brokolija (stabljika i cvetovi)
500ml vode
1l pileceg bujona (moze posluziti i povrtni bujon)
So (po potrebi)
Biber

Priprema
Zagrejte maslac i ulje u serpi (neka serpa bude sa jacim dnom i stranicama) na srednjoj temperaturi dok se maslac ne otopi. Dodati luk i celer; kuvati uz povremeno mesanje dok ne omekani, oko 4 do 5 minuta. Dodati beli luk i persun; i kuvati uz mesanje par sekundi.
Umesati brokoli. Dodati vodu i bujon, pojacati temperaturu i kuvati do ne prokljuca. Smanjite temperaturu tako da i dalje kljuca ali ne na najjacoj temperaturi. Kuvati oko 8 minuta, dok u potpunost ne omeksa.
Deo po deo supe stavljati u blender i izmiksati. (budite posebno pazljivi jer je u pitanju vrela tecnost!). Dodajte so i biber.

Moze da stoji u frizideru do 4 dana ili u zamrzivacu do 3 meseca.

Prosjek: 2 (+1)
Link izvora / potpis autora: www.facebook.com/sitandfit
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Recepti sa istim ili sličnim sastojcima

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Čorba od graška - PROČITAJTE Šarena salata - PROČITAJTE Juha od šparoga - PROČITAJTE Francuski makaroni (ili makroni) - PROČITAJTE Ajvar - PROČITAJTE