Paprikaš
Nešto stvarno lagano za ove paklene vrućine i brzo.
sastojci za paprikaš
- paprika (zavisi za koliko osoba pravite)
- paradajz
- luk crveni
- bijeli luk
postupak
prije svega luk izdinstamo, ne do kraja, pa dodati paprikei to malo dinstat, pa dodati pizrezan na kockice paradajs, stavit malo vegete i na kraju 2 cesnja bijelog luka.eto ga to bude gotovo za 15 minuz to ko bas nemoze bez mesa moze napravit sta zeli .
kod mene je danas s ribanim sirom i domacim kruhom.
Link izvora / potpis autora: jadranka
- Vaše oznake (tagovi): paprikaš
- Sastojci: bijeli luk / luk / paradajs / zelena paprika








Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Sve može, sad su sve kombinacije dozvoljene ;) Ispraksali se svi, pa dodajemo i oduzimamo i experimnetiramo svakako s receptima...
e ja ti to zovem sataras,kad dodam rizu.a ovo mi nekako sama rijec kaze da je paprikas jer su samo paprike i paradajs.uglavnom je ono dobro pogotovo za umocit.ma nek se samo jede i nek je lagano. :)) :H 2
Isto i ja radim al dodam u paprikaš ako ne meso, onda rižu da mi bude paprikaš kao prilog mesu! Fino je...i brzo gotovo