Hladna piletina

recepti_bez_slike
1 oveće pile 1 svežanj zelenja za juhu 125 g badema 4 kriške bijelog kruha sol šećer korijander šafran mljevena ljuta paprika 2 šalice riže 4 žlice grožđica sok 1 limuna sok 1 naranče 1 glavica crvenog luka 4 žlice masjeckanih maslina 1 šalica ulja Postupak pripreme Pile se skuha sa zelenjem pa se ocijedi i stavi na stranu.
U međuvremeu se u pileću juhu stave samljeveni bademi, nakvašene i ocijeđene kriške kruha, posoli se, pošećeri, dodaju korijander, šafran i ljuta paprika i sve se još jednom prokuha tako da nastane gust umak.
Riža se skuha i u nju pomiješaju grožđice, natopljene u soku naranče i limuna, iskosani crveni luk i masline pa se posoli i nalije ulja.
Riža se servira u malim zdjelicama, doda se komad piletine pa se sve zalije umakom i pistacijama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 1 oveće pile
  • 1 svežanj zelenja za juhu
  • 125 g badema
  • 4 kriške bijelog kruha
  • sol
  • šećer
  • korijander
  • šafran
  • mljevena ljuta paprika
  • 2 šalice riže
  • 4 žlice grožđica
  • sok 1 limuna
  • sok 1 naranče
  • 1 glavica crvenog luka
  • 4 žlice masjeckanih maslina
  • 1 šalica ulja

Postupak pripreme

Pile se skuha sa zelenjem pa se ocijedi i stavi na stranu.
U međuvremeu se u pileću juhu stave samljeveni bademi, nakvašene i ocijeđene kriške kruha, posoli se, pošećeri, dodaju korijander, šafran i ljuta paprika i sve se još jednom prokuha tako da nastane gust umak.
Riža se skuha i u nju pomiješaju grožđice, natopljene u soku naranče i limuna, iskosani crveni luk i masline pa se posoli i nalije ulja.
Riža se servira u malim zdjelicama, doda se komad piletine pa se sve zalije umakom i pistacijama.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)