Cikla

Autor: violeta   (palac x 9267) |moji recepti

3
8 vecih cikli 2 dcl alkoholnog octa 1 l vode 1 jušna žlica soli 5 jušnih žlica šećera kim hren Postupak pripreme: Ciklu skuhajte - kuha se oko 60 minuta od trenutka vrenja. Nakon kuhanja ciklu procijedite i ogulite. U posebnom loncu zakuhajte naljev od octa  i vode (1 dio octa + 5 dijelova vode) te dodajte sol i šećer. Ciklu režite na ploške i slažite u staklenke ili posudu s poklopcem. Na ciklu dodajte par zrna kima i kolut hrena te preljevajte sa vrelim naljevom. Staklenke dobro zatvorite i pustite da se ohladi. Preporuka: Ovako spremljena cikla nije pogodna za duže stajanje kao zimnica vec se treba unutar dva tjedna pojesti te ako želite da bude zimnica tada preporučam pasterizaciju staklenki  u loncu s vodom. Koliko god puta da trebate izraditi naljev uvijek uzimajte omjer 1:5.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Kisela cikla prema receptu mame i bake...
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 8 vecih cikli
  • 2 dcl alkoholnog octa
  • 1 l vode
  • 1 jušna žlica soli
  • 5 jušnih žlica šećera
  • kim
  • hren

Postupak pripreme:

Ciklu skuhajte - kuha se oko 60 minuta od trenutka vrenja. Nakon kuhanja ciklu procijedite i ogulite. U posebnom loncu zakuhajte naljev od octa  i vode (1 dio octa + 5 dijelova vode) te dodajte sol i šećer.

Ciklu režite na ploške i slažite u staklenke ili posudu s poklopcem. Na ciklu dodajte par zrna kima i kolut hrena te preljevajte sa vrelim naljevom. Staklenke dobro zatvorite i pustite da se ohladi.

Preporuka:

Ovako spremljena cikla nije pogodna za duže stajanje kao zimnica vec se treba unutar dva tjedna pojesti te ako želite da bude zimnica tada preporučam pasterizaciju staklenki  u loncu s vodom. Koliko god puta da trebate izraditi naljev uvijek uzimajte omjer 1:5.

 

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nada Djukić's

Omiljena salata kod nas.Razlika je jer se peče i preliva sirćem od divlje jabuke.Veoma zdravo za jelo Pozdrav

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Salata od cikle i jabuka - PROČITAJTE Salata od sirove cikle, kopra, korijandra i sjemenki gorušice -... Kompot od krušaka - PROČITAJTE Klasična naranča i cikla - PROČITAJTE Ajvar - varijacije na temu - PROČITAJTE