Bakina gibanica

recepti_bez_slike
50 dag gotovih kora za savijaču Nadjev od jabuka: 1 kg kiselih jabuka 2 žlice šećera 1 vanili šećer 2 žlice krušnih mrvica Nadjev od oraha: 25 dag mljevenih oraha 5 dl mlijeka 3 žlice šećera 2 žlice meda 10 dag grožđica Nadjev od maka: 25 dag samljevenog maka u zrnu 2 žlice šećera 1 vanili šećer 1/2 dl mlijeka Nadjev od sira: 50 dag mladog kravljeg sira 3 žlice šećera 1 vanili šećer 1 jaje Dorada: 10 dag maslaca 1 dl tekućeg slatkog vrhnja Preljev: 1/2 dl mlijeka 1/2 dl slatkog vrhnja 1 žlica šećera Postupak pripreme Oguliti i naribati jabuke i pomiješati sa šećerom i mrvicama. Orahe preliti vrelim mlijekom, dodati šećer, med i grožđice. Izmiješati mak i šećer. Neprestano miješajući polagano dodavati vruće mlijeko, pazeći da smjesa ostane gusta. U propasirani sir dodati šećer i jaje, dobro izmiješati žlicom. Dobro izmiješati. U nauljeni oblik staviti 2 kore i premazati ih rastopljenim maslacem. Tanko namazati dio nadjeva oraha. Poškropiti slatkim vrhnjem i poklopiti korom. Premazati rastopljenim maslacem. Ponavljati postupke izmjenjujući nadjeve po redu dok ima sastojaka. Pokriti korom i premazati rastopljenim maslacem. Pokriti posljednjom, nenamašćenom, korom. Preliti preljevom. Bakina gibanica se peče oko 60 minuta na 180 stupnjeva. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+9)

Sastojci

  • 50 dag gotovih kora za savijaču
Nadjev od jabuka:
  • 1 kg kiselih jabuka
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanili šećer
  • 2 žlice krušnih mrvica
Nadjev od oraha:
  • 25 dag mljevenih oraha
  • 5 dl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice meda
  • 10 dag grožđica
Nadjev od maka:
  • 25 dag samljevenog maka u zrnu
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanili šećer
  • 1/2 dl mlijeka
Nadjev od sira:
  • 50 dag mladog kravljeg sira
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanili šećer
  • 1 jaje
Dorada:
  • 10 dag maslaca
  • 1 dl tekućeg slatkog vrhnja
Preljev:
  • 1/2 dl mlijeka
  • 1/2 dl slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera

Postupak pripreme

Oguliti i naribati jabuke i pomiješati sa šećerom i mrvicama. Orahe preliti vrelim mlijekom, dodati šećer, med i grožđice. Izmiješati mak i šećer. Neprestano miješajući polagano dodavati vruće mlijeko, pazeći da smjesa ostane gusta. U propasirani sir dodati šećer i jaje, dobro izmiješati žlicom. Dobro izmiješati. U nauljeni oblik staviti 2 kore i premazati ih rastopljenim maslacem.

Tanko namazati dio nadjeva oraha. Poškropiti slatkim vrhnjem i poklopiti korom. Premazati rastopljenim maslacem. Ponavljati postupke izmjenjujući nadjeve po redu dok ima sastojaka. Pokriti korom i premazati rastopljenim maslacem. Pokriti posljednjom, nenamašćenom, korom. Preliti preljevom.

Bakina gibanica se peče oko 60 minuta na 180 stupnjeva.

Prosjek: 5 (+9)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Tomislav Cmrecnjak's

Za mene je ovo otkriće! SUPER