Patka s mlincima i koprivom

Sastojci:
- Pačja prsa 0,60 kg
- Bučino ulje 0,1 l
- Maslac 0,10 kg
- Bučine koštice 0,10 kg
- Šljivovica 0.05 l
- Bijelo vino 0,3 l
- Temeljac od povrća 0,2 l
- Krepki umak 0,2 l
- Mlinci od kopriva 0,15
- Zagorski mlinci 0,15
- Dimljeni špek 0,08
- Vrhnje kiselo 0,20
- Med od kestena 1 žlica velika
- Sol, papar prema potrebi
- Svježe začinsko bilje prema potrebi
Priprema:
Pačja prsa marinirati u bučinom ulju, sa začinima. Prsa zatim oblikovati i premazati nadjev od sjeckanih bučinih koštica i blanširanih kopriva. Dresirati, naglo sotirati, a peći u pećnici. Glazirati prsa medom.
Link izvora / potpis autora: Srednja škola Zabok, učenici: Vjekoslav Flegar i Matija Antol, kontakt: Branka Kralj
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa / jela od peradi
- Sastojci: pačja prsa / bučino ulje / mlinci / temeljac / vrhnje / bijelo vino / maslac / med








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...