Patka s mlincima i koprivom

recepti_bez_slike
Pačja prsa 0,60 kg Bučino ulje 0,1 l Maslac 0,10 kg Bučine koštice 0,10 kg Šljivovica 0.05 l Bijelo vino 0,3 l Temeljac od povrća 0,2 l Krepki umak 0,2 l Mlinci od kopriva 0,15 Zagorski mlinci 0,15 Dimljeni špek 0,08 Vrhnje kiselo 0,20 Med od kestena 1 žlica velika Sol, papar prema potrebi Svježe začinsko bilje prema potrebi Priprema: Pačja prsa marinirati u bučinom ulju, sa začinima. Prsa zatim oblikovati i premazati nadjev od sjeckanih bučinih koštica i blanširanih kopriva. Dresirati, naglo sotirati, a peći u pećnici. Glazirati prsa medom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Sastojci:

  • Pačja prsa 0,60 kg
  • Bučino ulje 0,1 l
  • Maslac 0,10 kg
  • Bučine koštice 0,10 kg
  • Šljivovica 0.05 l
  • Bijelo vino 0,3 l
  • Temeljac od povrća 0,2 l
  • Krepki umak 0,2 l
  • Mlinci od kopriva 0,15
  • Zagorski mlinci 0,15
  • Dimljeni špek 0,08
  • Vrhnje kiselo 0,20
  • Med od kestena 1 žlica velika
  • Sol, papar prema potrebi
  • Svježe začinsko bilje prema potrebi

Priprema:

Pačja prsa marinirati u bučinom ulju, sa začinima. Prsa zatim oblikovati i premazati nadjev od sjeckanih bučinih koštica i blanširanih kopriva. Dresirati, naglo sotirati, a peći u pećnici. Glazirati prsa medom.
 

Prosjek: 5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Srednja škola Zabok, učenici: Vjekoslav Flegar i Matija Antol, kontakt: Branka Kralj
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)