Patka na bregu

Sastojci za 4 osobe:
- pačja prsa 0.500 kg
- pačja jetra 0.100 kg
- mlinci 0.300 kg
- svinjska mast 0.050 kg
- sol
- brandy 0.003
- maslac 0.040 kg
- pire od buče 0.200 kg
- buča, maslac, vrhnje za kuhanje, sol, muškatni oraščić
Priprema:
Pačja prsa, kuhana u vakuumu (sous vide) na 55 ®C jedan sat. Pačja prsa položiti u hladnu tavu i peći na strani s kožom 6 minuta okrenuti i peći još 5 minuta. Pačja jetrica popržiti na maslacu i dodati brandy , posoliti i papriti. Mlince zgotoviti s temeljcem od patke i masnoćom od pečenja.
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić, Hotel Villa Magdalena
- Vaše oznake (tagovi): jela od peradi
- Sastojci: pačja prsa / svinjska mast / mlinci / jetrica / vrhnje za kuhanje / maslac / buča







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...