Orahovo mlijeko

recepti_bez_slike
½ šalice sirovih ili prženih nesoljenih oraha (kikirikija, indijskih oraščića, badema, lješnjaka ili sjemenki sezama) 1 ½ šalice hladne vode Priprema: Usitnjavajte orahe u blenderu ili multipraktiku sve dok ne dobijete fini prašak. Polako dodajte vodu sve dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Orahovo će mlijeko biti svježe ako se čuva u hladnjaku do četiri dana. Protresite prije korištenja. Dobit ćete oko jedne litre. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Uvodite jednu po jednu vrstu orašastog voća u dobi od 12 mjeseci i pazite na pojavu alergija. Da biste spriječili gušenje, poslužujte samo u obliku praha.  Nutritivni profil: gotovo su svi orasi (osim indijskih oraščića) bogati vitaminom E i dobar su izvor vitamina B kompleksa. Bademi sadrže velike količine kalcija. Indijski oraščići su bogati magnezijem. Za orašasto voće sezona je jesen i početak zime. Ako stoje, orasi postaju ustajali i užegli. Kupujte orahe u ljusci koji su teški za svoju veličinu i ne zveckaju kada ih protresete. (Kikiriki, koji u stvari pripada u porodicu mahunarki, iznimka je od ovog pravila.)Orasi koje kupite u konzervama ili vakumiranim staklenkama mogu se čuvati godinu dana ili dulje, ako ih držite na hladnoj i suhoj polici dok ih ne otvorite. Staklenke morate maknuti od direktne sunčeve svjetlosti. Nakon otvaranja, konzerve i stalenke oraha u ljusci možete čuvati do jednog tjedna na polici, do šest mjeseci u hladnjaku ili do 12 mjeseci u zamrzivaču.

Sastojci:

  • ½ šalice sirovih ili prženih nesoljenih oraha (kikirikija, indijskih oraščića, badema, lješnjaka ili sjemenki sezama)
  • 1 ½ šalice hladne vode

Priprema:

Usitnjavajte orahe u blenderu ili multipraktiku sve dok ne dobijete fini prašak. Polako dodajte vodu sve dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Orahovo će mlijeko biti svježe ako se čuva u hladnjaku do četiri dana. Protresite prije korištenja. Dobit ćete oko jedne litre.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)