Fešta lošinjske kuhinje

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

Ima i Lošinj svoj tjedan restorana, ali tamo se to zove Fešta Lošinjske Kuhinje i održava se od 8. do 22. travnja. Organizira se po peti put, a ove je godine u znaku projekta „Lošinjskim jedrima oko svijeta“ čiji je cilj oživljavanje i prezentacija povijesnog i kulturnog nasljeđa lošinjskog pomorstva budući da je Mali Lošinj, u svoje zlatno doba od 1853. do 1884. godine, bio centar pomorstva istočnog Sredozemlja.
Recepti - 3 - slika

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s Gradom Malim Lošinjem i 14 ugostiteljskih objekata s područja otoka Lošinja svojim gostima nude kušati jela lošinjskih kapetana, pripremljena na suvremen način i po prigodnim cijenama.

Svima koji se zateknu na Lošinju, ili su barem dovoljno blizu da mogu napraviti jednodnevni izlet, svakako preporučujemo da isprobaju specijalitete poput sušenog psa na mornarski način, morskog psa u umaku od kadulje s crnom palentom, morske mačke s maslinama, palentom i pohanom kaduljom, carpacia od grdobine, tune u papru, bifteka s plodovima mora, polpeta od hobotnice, mediteranske salate sa škampima… Ako vas ovo nije zaintereseiralo, možemo reći da se spremaju i iznenađenja, stoga vam još jedino dajemo na popis restorana uključenih u manifestaciju: gostionica Baracuda, konoba Silvana i konoba Cigale te restorani A/C Čikat, Diana, Noštromo, Poljana i Veli žal u Malom Lošinju, kao i restorani Artatore i Eki u Artatorama, konoba Borabar i restoran Punta u Velom Lošinju te restorani Televrin i Manora u Nerezinama.

Očekujemo da nam pošaljete barem jedan recept i da uživate i za nas.



I ovo trebate pogledati:

Francuska salata - PROČITAJTE Teleća jetrica - PROČITAJTE Tartarski biftek - PROČITAJTE Vrgoračko crveno zlato - PROČITAJTE Pašticada - PROČITAJTE
1