2 i 1/2 šalice bijelog brašna
1 žličica kvasca u prahu
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice cimeta u prahu
1/2 žličice klinčića u prahu
1 šalica šećera
na vrhu noža đumbira u prahu
1/3 šalice otopljenog maslaca
2 jaja
1/3 šalice meda
1 i 1/2 žličica ribane korice limuna
1/2 šalice narezanih oraha
1/2 šalice jake hladne kave
malo soli
Postupak pripreme
Prosijte brašno pa mu dodajte sol i mirodije. U međuvremenu izmiješajte maslac i pomalo mu dodavajte šećer pa zatim 2 jaja i sve dobro izmiješajte i zatim dodajte limun i med.
U jednu posudu sipajte naizmjenično kavu i gornju masu te sve zajedno dobro izmiješajte, a na kraju dodajte orahe. Sve stavite u maslacem namazani pleh i pecite na srednjoj temperaturi 55-60 minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 2 i 1/2 šalice bijelog brašna
- 1 žličica kvasca u prahu
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice cimeta u prahu
- 1/2 žličice klinčića u prahu
- 1 šalica šećera
- na vrhu noža đumbira u prahu
- 1/3 šalice otopljenog maslaca
- 2 jaja
- 1/3 šalice meda
- 1 i 1/2 žličica ribane korice limuna
- 1/2 šalice narezanih oraha
- 1/2 šalice jake hladne kave
- malo soli
Postupak pripreme
Prosijte brašno pa mu dodajte sol i mirodije. U međuvremenu izmiješajte maslac i pomalo mu dodavajte šećer pa zatim 2 jaja i sve dobro izmiješajte i zatim dodajte limun i med.
U jednu posudu sipajte naizmjenično kavu i gornju masu te sve zajedno dobro izmiješajte, a na kraju dodajte orahe. Sve stavite u maslacem namazani pleh i pecite na srednjoj temperaturi 55-60 minuta.