Kokošiji rižoto

recepti_bez_slike
60 dag kokošijeg mesa 30 dag riže 1,5 dl ulja 20 dag luka 1 dag celera 20 dag svježe rajčice 0,5 dl bijelog vina 1 lovorov list 3 dag ribanog sira sol papar Priprema: Luk se nareže sitno i malo poprži na ulju. Očišćeno pileće meso se izreže na manje komade i stavi na luk pirjati da malo porumeni, zatim dodati sitno kosani celerov list, narezanu rajčicu, sol papar, lovor i vino. Sve zajedno pirjati uz povremeno miješanje. Po potrebi dolijevati vode sve dok meso ne omekša. Pustiti da tekućina ukuha, dodati rižu i doliti tople vode. Kuhati dok riža ne omekša. Poslužiti sa ribanim sirom. 

 Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 60 dag kokošijeg mesa
  • 30 dag riže
  • 1,5 dl ulja
  • 20 dag luka
  • 1 dag celera
  • 20 dag svježe rajčice
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 3 dag ribanog sira
  • sol
  • papar

Priprema:

Luk se nareže sitno i malo poprži na ulju. Očišćeno pileće meso se izreže na manje komade i stavi na luk pirjati da malo porumeni, zatim dodati sitno kosani celerov list, narezanu rajčicu, sol papar, lovor i vino. Sve zajedno pirjati uz povremeno miješanje. Po potrebi dolijevati vode sve dok meso ne omekša. Pustiti da tekućina ukuha, dodati rižu i doliti tople vode. Kuhati dok riža ne omekša. Poslužiti sa ribanim sirom. 



No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)