Hrskavo pile

Autor: monii   (palac x 1236) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
pile srednje veličine 50 grama maslaca 1 limun 2 žličice krušnih mrvica žličica nasjeckanog ružmarina 2 žlice ulja papar sol Postupak pripreme Očišćeno pile dobro operite, osušite, u pile stavite cijeli limun koji ste prethodno dobro oprali. Vežite pile, posolite, popaprite, stavite ga u posudu s malo ulja i maslacem i pecite četvrt sata na jakoj vatri. Stavite pile u pećnicu na umjerenu vatru i nastavite peći još sat i pol, zalijevajući s vremena na vrije-me sokom što se skuplja na dnu posude. Pile koje ste izvadili iz pećnice posipajte žličicom krušnih mrvica pomiješanih s polovicom ružmarina i preostalim rastopljenim maslacem. Ponovno stavite pile u toplu pećnicu na desetak minuta. Izvadite ga iz pećnice i ponovite prijašnju operaciju s mrvicama, ružmarinom i preostalim maslacem. Držite ga u pećnici još četvrt sata, zatim narežite na komade, odstranite limun i poslažite rezano pile na tanjur. Kao prilog poslužite pečeni ili prženi krumpir. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • pile srednje veličine
  • 50 grama maslaca
  • 1 limun
  • 2 žličice krušnih mrvica
  • žličica nasjeckanog ružmarina
  • 2 žlice ulja
  • papar
  • sol

Postupak pripreme

Očišćeno pile dobro operite, osušite, u pile stavite cijeli limun koji ste prethodno dobro oprali. Vežite pile, posolite, popaprite, stavite ga u posudu s malo ulja i maslacem i pecite četvrt sata na jakoj vatri. Stavite pile u pećnicu na umjerenu vatru i nastavite peći još sat i pol, zalijevajući s vremena na vrije-me sokom što se skuplja na dnu posude.

Pile koje ste izvadili iz pećnice posipajte žličicom krušnih mrvica pomiješanih s polovicom ružmarina i preostalim rastopljenim maslacem. Ponovno stavite pile u toplu pećnicu na desetak minuta. Izvadite ga iz pećnice i ponovite prijašnju operaciju s mrvicama, ružmarinom i preostalim maslacem.

Držite ga u pećnici još četvrt sata, zatim narežite na komade, odstranite limun i poslažite rezano pile na tanjur. Kao prilog poslužite pečeni ili prženi krumpir.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pile pečeno na soli - PROČITAJTE Pile s orasima - PROČITAJTE Piletina u limunu - PROČITAJTE Skuša s povrćem u foliji - PROČITAJTE Labinski krafi - PROČITAJTE