Hrskavo pile

recepti_bez_slike
pile srednje veličine 50 grama maslaca 1 limun 2 žličice krušnih mrvica žličica nasjeckanog ružmarina 2 žlice ulja papar sol Postupak pripreme Očišćeno pile dobro operite, osušite, u pile stavite cijeli limun koji ste prethodno dobro oprali. Vežite pile, posolite, popaprite, stavite ga u posudu s malo ulja i maslacem i pecite četvrt sata na jakoj vatri. Stavite pile u pećnicu na umjerenu vatru i nastavite peći još sat i pol, zalijevajući s vremena na vrije-me sokom što se skuplja na dnu posude. Pile koje ste izvadili iz pećnice posipajte žličicom krušnih mrvica pomiješanih s polovicom ružmarina i preostalim rastopljenim maslacem. Ponovno stavite pile u toplu pećnicu na desetak minuta. Izvadite ga iz pećnice i ponovite prijašnju operaciju s mrvicama, ružmarinom i preostalim maslacem. Držite ga u pećnici još četvrt sata, zatim narežite na komade, odstranite limun i poslažite rezano pile na tanjur. Kao prilog poslužite pečeni ili prženi krumpir. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • pile srednje veličine
  • 50 grama maslaca
  • 1 limun
  • 2 žličice krušnih mrvica
  • žličica nasjeckanog ružmarina
  • 2 žlice ulja
  • papar
  • sol

Postupak pripreme

Očišćeno pile dobro operite, osušite, u pile stavite cijeli limun koji ste prethodno dobro oprali. Vežite pile, posolite, popaprite, stavite ga u posudu s malo ulja i maslacem i pecite četvrt sata na jakoj vatri. Stavite pile u pećnicu na umjerenu vatru i nastavite peći još sat i pol, zalijevajući s vremena na vrije-me sokom što se skuplja na dnu posude.

Pile koje ste izvadili iz pećnice posipajte žličicom krušnih mrvica pomiješanih s polovicom ružmarina i preostalim rastopljenim maslacem. Ponovno stavite pile u toplu pećnicu na desetak minuta. Izvadite ga iz pećnice i ponovite prijašnju operaciju s mrvicama, ružmarinom i preostalim maslacem.

Držite ga u pećnici još četvrt sata, zatim narežite na komade, odstranite limun i poslažite rezano pile na tanjur. Kao prilog poslužite pečeni ili prženi krumpir.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)