Hladni goveđi jezik na francuski način

Sastojci:
Za 6 osoba:
- 1 suhi goveđi jezik težine oko 1,5 kg
- 2 glavice crnog luka
- 1 češanj bijelog luka
- 1/4 šalice celera isječenog zajedno s lišćem
- 1 karanfilić
- 1 lovorov list
- 1 žličica soli
- 6 istucanih zrna papra
- 4 žlice maslaca
- 1 šalica bijelog vina
- 1 šalica vode
- francuski umak od hrena i vrhnja
Priprema:
Jezik pripremiti prema uputi, staviti u lonac i naliti hladnom vodom da ogrezne. Dodati crni i bijeli luk, celer, karanfilić, lovorov list, so i papar, i pustiti da provri. Zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i kuhati istiha 3 sata. Po isteku tog vremena izvaditi jezik i ostaviti da se ohladi, a juhu proliti. Ohlađeni jezik oljuštiti i odstraniti kost, grkljan i drugo žilavo tkivo. Ovako pripremljen jezik spustiti u dublju posudu na zagrijani maslac i pržiti dok ne porumeni. Uliti vino i šalicu vode, poklopiti i kuhati istiha 2 sata. Za to vrijeme okrenuti jedanput jezik. Kuhani jezik izmaći s vatre i ostaviti da se ohladi u tekućini, a zatim ga izvaditi i staviti u frižider. Služiti s umakom od hrena i vrhnja.
- Vaše oznake (tagovi): govedina
- Sastojci: bijeli luk / lovorov list / vino / maslac







LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...