Hladni goveđi jezik na francuski način

Autor: ErikaT   (palac x 4579) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Za 6 osoba: 1 suhi goveđi jezik težine oko 1,5 kg 2 glavice crnog luka 1 češanj bijelog luka 1/4 šalice celera isječenog zajedno s lišćem 1 karanfilić 1 lovorov list 1 žličica soli 6 istucanih zrna papra 4 žlice maslaca 1 šalica bijelog vina 1 šalica vode francuski umak od hrena i vrhnja Priprema: Jezik pripremiti prema uputi, staviti u lonac i naliti hladnom vodom da ogrezne. Dodati crni i bijeli luk, celer, karanfilić, lovorov list, so i papar, i pustiti da provri. Zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i kuhati istiha 3 sata. Po isteku tog vremena izvaditi jezik i ostaviti da se ohladi, a juhu proliti. Ohlađeni jezik oljuštiti i odstraniti kost, grkljan i drugo žilavo tkivo. Ovako pripremljen jezik spustiti u dublju posudu na zagrijani maslac i pržiti dok ne porumeni. Uliti vino i šalicu vode, poklopiti i kuhati istiha 2 sata. Za to vrijeme okrenuti jedanput jezik. Kuhani jezik izmaći s vatre i ostaviti da se ohladi u tekućini, a zatim ga izvaditi i staviti u frižider. Služiti s umakom od hrena i vrhnja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

Za 6 osoba:

  • 1 suhi goveđi jezik težine oko 1,5 kg
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1/4 šalice celera isječenog zajedno s lišćem
  • 1 karanfilić
  • 1 lovorov list
  • 1 žličica soli
  • 6 istucanih zrna papra
  • 4 žlice maslaca
  • 1 šalica bijelog vina
  • 1 šalica vode
  • francuski umak od hrena i vrhnja

Priprema:

Jezik pripremiti prema uputi, staviti u lonac i naliti hladnom vodom da ogrezne. Dodati crni i bijeli luk, celer, karanfilić, lovorov list, so i papar, i pustiti da provri. Zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i kuhati istiha 3 sata. Po isteku tog vremena izvaditi jezik i ostaviti da se ohladi, a juhu proliti. Ohlađeni jezik oljuštiti i odstraniti kost, grkljan i drugo žilavo tkivo. Ovako pripremljen jezik spustiti u dublju posudu na zagrijani maslac i pržiti dok ne porumeni. Uliti vino i šalicu vode, poklopiti i kuhati istiha 2 sata. Za to vrijeme okrenuti jedanput jezik. Kuhani jezik izmaći s vatre i ostaviti da se ohladi u tekućini, a zatim ga izvaditi i staviti u frižider. Služiti s umakom od hrena i vrhnja.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Bistra riblja juha na mornarski - PROČITAJTE Sarmice u vinovoj lozi - PROČITAJTE Lasagne - PROČITAJTE fritule s jabukama - PROČITAJTE Bakalar po domaću - PROČITAJTE