1/2 kg graška
3 dkg masti
1/4 kg mrkvice
2 dkg brašna
1/2 korabice
sol
papar
zeleni peršin
1 dkg šećera
Priprema:
Mrkvica i korabica se očiste, izrežu na rezance i stave na mast i zažućeni šećer. Poslije se doda očišćeni i oprani grašak i pirja sve skupa pokriveno. Kad je sve gotovo mekano, posipa se brašnom, pusti zažutjeti, zalije vodom i polagano kuha. Soli se i papri te doda sitno nasjeckanog peršina.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+908)
Sastojci za moje fino varivo:
- 1/2 kg graška
- 3 dkg masti
- 1/4 kg mrkvice
- 2 dkg brašna
- 1/2 korabice
- sol
- papar
- zeleni peršin
- 1 dkg šećera
Priprema:
Mrkvica i korabica se očiste, izrežu na rezance i stave na mast i zažućeni šećer. Poslije se doda očišćeni i oprani grašak i pirja sve skupa pokriveno. Kad je sve gotovo mekano, posipa se brašnom, pusti zažutjeti, zalije vodom i polagano kuha. Soli se i papri te doda sitno nasjeckanog peršina.