Dalmatinska kuhana janjetina

recepti_bez_slike
70 dag janjetine 1-2 žlice konzervirane rajčice 1 glavica luka papar u zrnu 1 korijen peršuna list celera 1 kocka goveđe juhe sol Postupak pripreme Luk ocistite tako da skinete samo prvi sloj, razrežite ga u dvije polovice i na vrućoj ploči štednjaka malo zapecite. Peršun ostružite i operite. U lonac s hladnom vodom stavite zapečeni luk, rajčicu, peršun, sol, kocku i papar. Kada voda sa svim dodacima zakipi, stavite oprano meso, list celera i peršuna i pustite da kuha na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Zatim juhu procijedite i ukuhajte rižu.?Kuhanu janjetinu poslužite uz pirjanu rajčicu ili gulaš od krumpira. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 70 dag janjetine
  • 1-2 žlice konzervirane rajčice
  • 1 glavica luka
  • papar u zrnu
  • 1 korijen peršuna
  • list celera
  • 1 kocka goveđe juhe
  • sol

Postupak pripreme

Luk ocistite tako da skinete samo prvi sloj, razrežite ga u dvije polovice i na vrućoj ploči štednjaka malo zapecite. Peršun ostružite i operite. U lonac s hladnom vodom stavite zapečeni luk, rajčicu, peršun, sol, kocku i papar. Kada voda sa svim dodacima zakipi, stavite oprano meso, list celera i peršuna i pustite da kuha na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Zatim juhu procijedite i ukuhajte rižu.?Kuhanu janjetinu poslužite uz pirjanu rajčicu ili gulaš od krumpira.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)