Američka pita, Apple pie

Autor: Buco   (palac x 6363) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
40 dag lisnatog tijesta 80 dag jabuka 12 dag šećera naribana kora od pola limuna Postupak pripreme Jabuke oguliti razrezati ih na četvrtine, izvaditi im jezgru te ih narezati na tanke ploške. Uz rub "pie dish" posude pričvrstiti s malo vode usku traku lisnatog tijesta debelog 4 do 5 mm i zdjelu napuniti ploškama jabuka. Jabuke pokriti šećerom i naribanom limunovom korom a u zdjelu uliti par žlica vode. Sve zajedno pokriti 4 do 5 mm debelim lisnatim tijestom, a rubove tijesta spojiti i glatko odrezati. Po površini probušiti par rupa da može izlaziti para. Ztim gornju površinu tijesta premazati žumanjkom i desetak minuta peći u vrućoj pećnici, smanji se temperatura pečenja pita se prekrije papirom za pečenje, Američka pita, Apple pie se peče još 15 do 20 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 40 dag lisnatog tijesta
  • 80 dag jabuka
  • 12 dag šećera
  • naribana kora od pola limuna

Postupak pripreme

Jabuke oguliti razrezati ih na četvrtine, izvaditi im jezgru te ih narezati na tanke ploške. Uz rub "pie dish" posude pričvrstiti s malo vode usku traku lisnatog tijesta debelog 4 do 5 mm i zdjelu napuniti ploškama jabuka. Jabuke pokriti šećerom i naribanom limunovom korom a u zdjelu uliti par žlica vode. Sve zajedno pokriti 4 do 5 mm debelim lisnatim tijestom, a rubove tijesta spojiti i glatko odrezati. Po površini probušiti par rupa da može izlaziti para. Ztim gornju površinu tijesta premazati žumanjkom i desetak minuta peći u vrućoj pećnici, smanji se temperatura pečenja pita se prekrije papirom za pečenje, Američka pita, Apple pie se peče još 15 do 20 minuta.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)