Štefanijina torta

recepti_bez_slike
7 žumanjka 25 dkg šećera cijelo jaje 5 dkg mrvica 8 dkg badema 8 dkg lješnjaka 7 bjelanjaka (snijeg) Krema: 4 cijela jaja 14 dkg šećera 14 dkg čokolade 3 žlice vode 14 dkg maslaca čokolada za glazuru Postupak pripreme Žumanjke i šećer izmješajte dok smjesa ne postane pjenasta, zatim urmješajte žumanjak po žumanjakpa kad je smjesa dobro izmiješana, dodajte samljevene bademe, lješnjake, mrvice i snijeg. Smjesu stavite u namazani oblik za torte i pecite u dva lista. Kad su listovi pečeni i ohlađeni, sastave se kremom. Tortu prelijte glazurom od čokolade ili kojom drugom fondant-glazurom. Krema: jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi, umiješajte ju u pjenasto izmiješani maslac. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+314)

Sastojci

  • 7 žumanjka
  • 25 dkg šećera
  • cijelo jaje
  • 5 dkg mrvica
  • 8 dkg badema
  • 8 dkg lješnjaka
  • 7 bjelanjaka (snijeg)

Krema:

  • 4 cijela jaja
  • 14 dkg šećera
  • 14 dkg čokolade
  • 3 žlice vode
  • 14 dkg maslaca
  • čokolada za glazuru

Postupak pripreme

Žumanjke i šećer izmješajte dok smjesa ne postane pjenasta, zatim urmješajte žumanjak po žumanjakpa kad je smjesa dobro izmiješana, dodajte samljevene bademe, lješnjake, mrvice i snijeg. Smjesu stavite u namazani oblik za torte i pecite u dva lista. Kad su listovi pečeni i ohlađeni, sastave se kremom. Tortu prelijte glazurom od čokolade ili kojom drugom fondant-glazurom.

Krema: jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi, umiješajte ju u pjenasto izmiješani maslac.

Prosjek: 4 (+314)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)