Schwarzwald torta

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 85801) |moji recepti

2
20 dag brašna 5 dag šećera prstohvat soli 10 dag hladnog maslaca 1 žumanjak Od navedenih sastojaka umijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku 1 sat.Razvaljati na veličinu kalupa i peći na 200° C do zlatno žute boje. Sastojci za biskvit: 4 žumanjka 1 vanilin šećer prstohvat soli 5 bjelanjaka 15 dag šećera 7,5 dag brašna 7,5 dag škrobnog brašna 2 vrhom pune žlice kakaa Žumanjke sa šećerom i 3 žlice vode izmiješajte u pjenastu smjesu. Od bjelanjaka i prstohvata soli napraviti čvrsti snijeg i dodajte ga u žumanjke. Na to dodajte obje vrste brašna i kakao i lagano izmiješajte kuhačom. Pecite na 175° C oko 30 min. Hladan biskvit prerežite na 3 dijela, koje natopite ili višnjevačom ili sokom od višnje (ako će jesti djeca). Sastojci za kremu: 1 tegla višanja 2 vrhom pune žlice škrobnog brašna 6 dag šećera Višnje ocijedite i u soku skuhajte bašno i šećer.U malo prohlađeno dodajte višnje. Šlag:600 ml vrhnja za šlag,2 vanilin šećera i 1 kremfix Prhko tijesto namažite marmeladom od višanja,stavite jedan sloj namočenog biskvita. Preko biskvita nanesite polovicu kreme od višanja,a preko njih šlag. Tako slažite do kraja, ukrasite tortu šlagom,strugotinama čokolade i višnjama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)
Evo još jedne Schwarzwaldice.
Schwarzwald torta

Sastojci za prhko tijesto:

  • 20 dag brašna
  • 5 dag šećera
  • prstohvat soli
  • 10 dag hladnog maslaca
  • 1 žumanjak

Od navedenih sastojaka umijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku 1 sat.Razvaljati na veličinu kalupa i peći na 200° C do zlatno žute boje.

Sastojci za biskvit:

  • 4 žumanjka
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 5 bjelanjaka
  • 15 dag šećera
  • 7,5 dag brašna
  • 7,5 dag škrobnog brašna
  • 2 vrhom pune žlice kakaa

Žumanjke sa šećerom i 3 žlice vode izmiješajte u pjenastu smjesu. Od bjelanjaka i prstohvata soli napraviti čvrsti snijeg i dodajte ga u žumanjke. Na to dodajte obje vrste brašna i kakao i lagano izmiješajte kuhačom. Pecite na 175° C oko 30 min.

Hladan biskvit prerežite na 3 dijela, koje natopite ili višnjevačom ili sokom od višnje (ako će jesti djeca).

Sastojci za kremu:

  • 1 tegla višanja
  • 2 vrhom pune žlice škrobnog brašna
  • 6 dag šećera

Višnje ocijedite i u soku skuhajte bašno i šećer.U malo prohlađeno dodajte višnje.

Šlag:600 ml vrhnja za šlag,2 vanilin šećera i 1 kremfix

Prhko tijesto namažite marmeladom od višanja,stavite jedan sloj namočenog biskvita. Preko biskvita nanesite polovicu kreme od višanja,a preko njih šlag.

Tako slažite do kraja, ukrasite tortu šlagom,strugotinama čokolade i višnjama.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika jmarko's

Mnogo lepa

2
Slika korisnika jmarko's

Mnogo lepa

3
Slika korisnika Mina S.'s

Odličan i lak recept. Hvala:)

4
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Je ima malo posla,ali trud nije uzaludan. #:S

5
Slika korisnika Nada Borcic Maljuric's

odlicna torta,stvarno se isplati napraviti