Švarcvald torta

Autor:   (palac x 146) |moji recepti

Upoznavanje sa starcima od dečka, napravim kolač od badema dan prije, i onda dođe dragi i kaže kako tata ne podnosi bademe. I što sad, zamislim si, Švarcvaldica sigurno može svugdje proći, a za nju milijun recepata. No ovaj uvijek prolazi, valjda je zato sve i prošlo super, oduševljenje svih

Švarcvald torta

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 15 dag šećera
  • 15 dag brašna
  • 15 dag slatkih mrvica - drobljeni keksi
  • 5 dag oraha
  • 5 dag kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 0,5 kg očišćenih višanja
  • 1 l soka od višanja
  • 15 dag gustina
  • 30 dag šećera
  • rum
  • punč za aromu
  • tučeno slatko vrhnje (oko 0,5 l)
  • ribana čokolada
  • čokoladne mrvice
  • višnje  

Priprema:

Istucite bjelanjke, postupno dodajte jedan po jedan žumanjak i šećer. Zatim lagano umiješajte ostale sastojke i ispecite biskvit u okruglom kalupu. Kad se ohladi razrežite ga na dva dijela. 

Višnje očistite od koštica i stavite na cjedilo. Od sakupljenog soka i ostatka do 1 litre koji napravite od sirupa i gustina uz dodatak šećera napravite kremu i to tako da dio soka umiješate s gustinom i šećerom, a ostatak stavite da zavrije. Pomiješajte  dvije tekućine i ostavite da vrije 3 minute. Skinite s vatre i kada se  ohladi umiješajte višnje. 

Biskvit poškropite rum punčem i premažite polovicom nadjeva. Dodajte drugi dio biskvita i ponovno bogato premažite kremom. Cijelu tortu obilato premažite šlagom i napravite ukrase od šlaga. 

Tortu po rubu posipajte čokoladnim mrvicama a na vrhu ribanom čokoladom i višnjama. Dobro je ohladite i poslužite nakon 2 sata stajanja u hladnjaku. 

6 jaja 15 dag šećera 15 dag brašna 15 dag slatkih mrvica - drobljeni keksi 5 dag oraha 5 dag kakaa 1 prašak za pecivo 0,5 kg očišćenih višanja 1 l soka od višanja 15 dag gustina 30 dag šećera rum punč za aromu tučeno slatko vrhnje (oko 0,5 l) ribana čokolada čokoladne mrvice višnje   Priprema: Istucite bjelanjke, postupno dodajte jedan po jedan žumanjak i šećer. Zatim lagano umiješajte ostale sastojke i ispecite biskvit u okruglom kalupu. Kad se ohladi razrežite ga na dva dijela.  Višnje očistite od koštica i stavite na cjedilo. Od sakupljenog soka i ostatka do 1 litre koji napravite od sirupa i gustina uz dodatak šećera napravite kremu i to tako da dio soka umiješate s gustinom i šećerom, a ostatak stavite da zavrije. Pomiješajte  dvije tekućine i ostavite da vrije 3 minute. Skinite s vatre i kada se  ohladi umiješajte višnje.  Biskvit poškropite rum punčem i premažite polovicom nadjeva. Dodajte drugi dio biskvita i ponovno bogato premažite kremom. Cijelu tortu obilato premažite šlagom i napravite ukrase od šlaga.  Tortu po rubu posipajte čokoladnim mrvicama a na vrhu ribanom čokoladom i višnjama. Dobro je ohladite i poslužite nakon 2 sata stajanja u hladnjaku. 

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
sedam i nula jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Ferisa Terzić Kazić's

odlična

"Još jedan recept iz TOP 50"