Sataraš

recepti_bez_slike
3 luka 3 paprike 10 rajčica 5 - 6 režnja češnjaka svježi ljuti feferon (dugačak) sol POSTUPAK Luk i češnjak izrezati na tanke ploškice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne (ako treba malo podliti vodom oko 1/2 dcl). Nakon toga staviti papriku izrezenu na rezance i također dinstati dok ne omekša, isto podliti s malo vode ako treba. Rajčice pripremiti, oguliti ih i narezati na ploške koje ne trebaju biti pretanke i staviti ih na luk i papriku. Sada više ne trebate podlijevati vodom jer će rajčica sama pustiti fini sok u sataraš i stvorit će se fini umak. Posolite po želji te dodajte feferon izrezan na kolutiće u količini koja vam odgovara (na ovu količinu luka, paprike i rajčice ja stavim četvrtinu feferona). Po želji možete dolijati malo vode te sve još dinstati da se poveže, rajčice "raspadnu" i umak lagano ugusne.   PREPORUKA: tako pripremljen sataraš možete nakon hlađenja staviti u plastične posudice ili vrećice te zamrznuti u škrinji pa u zimi imati okus ljeta. Servirajte uz rižu, proso, krumpir, tjesteninu, meso, omlet.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+6)
UPDATE 15.04.2020.

Sastojci:

  • 3 luka
  • 3 paprike
  • 10 rajčica
  • 5 - 6 režnja češnjaka
  • svježi ljuti feferon (dugačak)
  • sol

POSTUPAK

Luk i češnjak izrezati na tanke ploškice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne (ako treba malo podliti vodom oko 1/2 dcl). Nakon toga staviti papriku izrezenu na rezance i također dinstati dok ne omekša, isto podliti s malo vode ako treba.

Rajčice pripremiti, oguliti ih i narezati na ploške koje ne trebaju biti pretanke i staviti ih na luk i papriku. Sada više ne trebate podlijevati vodom jer će rajčica sama pustiti fini sok u sataraš i stvorit će se fini umak.

Posolite po želji te dodajte feferon izrezan na kolutiće u količini koja vam odgovara (na ovu količinu luka, paprike i rajčice ja stavim četvrtinu feferona).

Po želji možete dolijati malo vode te sve još dinstati da se poveže, rajčice "raspadnu" i umak lagano ugusne.

 

PREPORUKA: tako pripremljen sataraš možete nakon hlađenja staviti u plastične posudice ili vrećice te zamrznuti u škrinji pa u zimi imati okus ljeta. Servirajte uz rižu, proso, krumpir, tjesteninu, meso, omlet.

 

Prosjek: 4.8 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika karmen š's

Recept sam probao. Izvrstan je jer je jednostavan. Dodao sam jedan srednje velik patliđan.