Rolada s jogurtom i malinama

recepti_bez_slike
3 bjelanjka  1 velika žlica vode  4 žumanjka  5 dag šećera  1 vrećica vanilin šećera  9 dag brašna  1/2 male žlice praška za pecivo  Priprema: Od bjelanjaka i vode napravite čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte električnom miješalicom. Postupno dodajte žumanjke i miješajte. Oprezno umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.  Lim obložite masnim papirom ili premažite masnoćom. Tijesto stavite u lim i poravnajte. Pecite 8 - 10 min. u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Pečeni biskvit stavite na vlažnu krpu, skinite masni papir i zamotajte. Ostavite da se ohladi.  Nadjev: 25 - 30 dag malina  4 - 5 listića želatine  10 dag šećera  15 - 20 dag jogurta  ribana korica od 1 limuna  8 - 10 dag tučenog vrhnja 1 žlica sitnog šećera  Priprema: Stavite želatinu u hladnu vodu da omekša. Maline usitnite vilicom, stavite na cjedilo i istisnite sok. Dodajte šećer, jogurt i limunovu koricu, te dobro promiješajte. Ocijedite želatinu, pomiješajte u toploj vodi, da se otopi . Pomiješajte s malo kreme od malina, a zatim sve dodajte kremi, promiješajte i na neko vrijeme stavite u hladnjak. Ćim krema počne želirati, dodajte tučeno vrhnje i oprezno umiješajte u kremu. Biskvit premažite nadjevom, napravite roladu i stavite u hladnjak 4 sata. Posipajte sitnim šećerom, narežite po želji i poslužite.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+953)
Ukusna i osvježavajuća voćna rolada bakina je vikend slastica koju smo svi rado kušali.

Tijesto:

  • 3 bjelanjka 
  • 1 velika žlica vode 
  • 4 žumanjka 
  • 5 dag šećera 
  • 1 vrećica vanilin šećera 
  • 9 dag brašna 
  • 1/2 male žlice praška za pecivo 

Priprema:

Od bjelanjaka i vode napravite čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte električnom miješalicom. Postupno dodajte žumanjke i miješajte. Oprezno umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.  Lim obložite masnim papirom ili premažite masnoćom. Tijesto stavite u lim i poravnajte. Pecite 8 - 10 min. u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Pečeni biskvit stavite na vlažnu krpu, skinite masni papir i zamotajte. Ostavite da se ohladi. 

Nadjev:

  • 25 - 30 dag malina 
  • 4 - 5 listića želatine 
  • 10 dag šećera 
  • 15 - 20 dag jogurta 
  • ribana korica od 1 limuna 
  • 8 - 10 dag tučenog vrhnja
  • 1 žlica sitnog šećera 

Priprema:

Stavite želatinu u hladnu vodu da omekša. Maline usitnite vilicom, stavite na cjedilo i istisnite sok. Dodajte šećer, jogurt i limunovu koricu, te dobro promiješajte. Ocijedite želatinu, pomiješajte u toploj vodi, da se otopi . Pomiješajte s malo kreme od malina, a zatim sve dodajte kremi, promiješajte i na neko vrijeme stavite u hladnjak. Ćim krema počne želirati, dodajte tučeno vrhnje i oprezno umiješajte u kremu. Biskvit premažite nadjevom, napravite roladu i stavite u hladnjak 4 sata. Posipajte sitnim šećerom, narežite po želji i poslužite. 

Prosjek: 4 (+953)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)